Gündem

Soylu: Saadet Partili kardeşlerimiz, Binali Abi'yle aynı evde büyüdüler

"Binali abi, Saadet Partili kardeşlerimize Ekrem İmamoğlu’ndan daha yakındır"

01 Haziran 2019 12:49

İçişleri Bakanı Soylu, Yeni Şafak'ın sosyal medya canlı yayınına katıldı. AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın, Saadet Partililere daha yakın olduğunu savundu. Soylu, “Saadet Partili kardeşlerimiz Binali abiyle aynı evde büyüdüler. Yani birbirlerini herhalde Binali abi, Saadet Partili kardeşlerimize Ekrem İmamoğlu’ndan daha yakındır. Hem birbirlerini daha iyi anlayabilmeleri açısından, birbirlerini daha iyi hissedebilmeleri açısından, bir de bugüne kadar yaptıkları açısından çok daha yakındır” ifadelerini kullandı.

Soylu, mazbatası elinden alınan CHP'nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu'nun önceki dönemlerde yaptığı Beylikdüzü Belediye başkanlığını eleştirdi. Soylu, “5 yıl Beylikdüzü’nde belediye başkanlığı yapmış. Şimdi birinde yukarıdan aşağıya bilançoyu sayıyoruz. Tabii Binali Yıldırım bunları yaparken Türkiye’de bir değişim ve dönüşümün de, aynı zamanda siyasal bir hedef olmanın bedelini de ödemiş. Öteki tarafta da Ekrem İmamoğlu, bir bakıyoruz, Beylikdüzü’nde ne yapmış?” dedi.

“İstanbul önemli bir şehirdir” diyen Soylu, “Beylikdüzü’nde bir tek Yaşam Vadisi var. Onu da yapan, ondan önceki yine, o da Trabzonlu olan Yusuf Uzun. Yüzde 95’ini o bitirmiş. Ne yapmış yani? Eğer açılışını yapmakla bu işler tamamlanıyorsa, eyvallah” diye konuştu.

Soylu canlı yayındaki sözlerini sosyal medya hesabından da paylaştı.