Gündem

Soylu, “Dilovası’ndaki Suriyeli nüfus artışına” ilişkin soru önergesine yanıt vermemiş

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde, sığınmacılar ile vatandaşlar arasında çıkan gerginlik sokağa taştı

03 Temmuz 2023 09:17

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde, sığınmacılar ile vatandaşlar arasında çıkan gerginlik sokağa taştı. Öfkeli kalabalık, sloganlar eşliğinde kent merkezine ilerlerken polis gruba müdahale etti. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın yaklaşık üç ay önce eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde “Dilovası’ndaki Suriyeli nüfus artışına” ilişkin ne yapıldığını sorduğu ortaya çıktı. İyi Partili Türkkan, sosyal medya hesabından paylaştığı soru önergesi için eski bakandan yanıt alamadığını not düştü.

Dilovası’nda Mimar Sinan Mahallesi’nde sığınmacılar ile vatandaşlar arasında önceki gece başlayan gerginlik dün de devam etti. İddiaya göre karşılıklı apartmanlarda yaşayan Türkler ve Suriyeliler arasında bir süredir devam eden tartışma, dün gece Suriyelilerin bir köpeği zehirlediği iddiası üzerine ortaya çıktı. Gece saatlerinde toplanan Suriyeli grup bir vatandaşın yaşadığı evi basmaya kalktı. Bunun ardından gerginlik giderek büyüdü. Sığınmacıların bir esnafın köpeğini zehirlediği, ev basmaya kalktığı ve esnafı darp ettiği iddiaları üzerine halk sokağa indi. Sloganlar atarak kent merkezine yürüyen öfkeli kalabalık, “Mülteci istemiyoruz” diye haykırdı.

İyi Partili Lütfü Türkkan, söz konusu yaşananların ardından sosyal medya hesabından 10 Mart 2023 tarihinde verdiği soru önergesini paylaştı. Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Dilovası’ndaki Suriyeli nüfus artışı ve getirdiği sorunların çözümü yolunda ne yaptıklarını sorduğunu ifade eden Türkkan, “Üç ay sonra bu olaylar patladı. Bakan ne cevap mı verdi Hiiiç..!” diye yazdı.