Gündem

Soylu: Biz hiçbir yeri işgal etmedik, bunu Meclis'te dile getiren ve milletvekili olduğunu söyleyenler alçaktır

"Operasyona savaş diyenler ihanet içerisindedir"

11 Ekim 2019 15:35

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna düzenlediği  Barış Pınarı Harekâtı'na ilişkin CNN Türk'te açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin Suriye'de bir alanı işgal etmediğini söyleyen Soylu, "Bunu Meclis’te dile getiren ve milletvekili olduğunu söyleyenler alçaklardır, insan müsveddeleridir" dedi. Soylu, operasyonun başlamasından itibaren 500 kişi hakkında işlem başlatıldığını duyurdu. Soylu, " Operasyona savaş diyenler ihanet içerisindedirler. Savaş devletler arasında yapılır" dedi. 

Soylu, "Biz bu devleti dün kurmadık, bu kardeşliği dün elde etmedik. Bu bölgede kimi olduğunu, kimin kiminle ortak olduğunu, sivilin nerede, teröristin nerede olduğunu, kimin hangi etnik kökenden olduğunu, kimin Kürt, kimin Arap olduğunu sokak sokak mahalle mahalle biliyoruz. PKK’nın uyanık sözcüleri bugün verdiğimiz mücadeleyi Türk- Kürt kavgası gibi diye dünyaya pazarlamaya çalışıyorlar. Bütün dünya bilsin biz bin yıdır birlikte yaşıyoruz" diye konuştu. 

Soylu, "Akçakale’de sivilleri kimin vurduğunu gördük. Dünya cevap versin sivilleri vuran kimmiş? Resmî bir ordunun havan mermisi mi düştü Akçakale’ye, Ceylanpınar’a? Bunlar asker değilse, terörist olduğunu kabul etmiyorsanız sivil vatandaş mı attı? Roketatar taşıyan insana terörist demeyelim de ne diyelim? Biz görevlendirme yaptığımız belediyede roketatar mühimmatı bulduk, sustular. 40 yıldır bu terör örgütü ile mücadele ediyoruz. Demokrasiyi, insan haklarını lekelediler, para yolladılar, silah yolladılar. Bunların inlerine operasyon yaptığımızda sesleri çıktı. Tehditleri artık duymazdan geliyoruz" ifadesini kullandı. 

Soylu açıklamalarını şöyle sürdürdü: 

"Hangi biriniz DEAŞ'la göğüs göğüse mücadele ettiniz? Bizim askerimiz mücadele etti. Dünyada bunun bir örneği yok. Biz hiçbir yerde işgal etmedik, bunu Meclis’te dile getiren, milletvekili olduğunu söyleyenler alçaklardır, insan müsveddeleridir. 500 kişi hakkında işlem yapıldı. Operasyona savaş diyenler ihanet içerisindedirler. Savaş devletler arasında yapılır.

Karşımızda savaşacak bir devlet yok. PKK/YPG kendini korumaktan acizdir. Bir İçişleri Bakanı olarak söylüyorum, talimatları aynı yerden almaktadırlar. Bize DEAŞ’ı gösterip PKK’ya  razı etmeye çalışıyorlar. Hiç zahmet etmeyin, bir terör örgütünü başka bir terör örgütü üzerinden meşru etmenize izin vermeyeceğiz. Biz hepsini bir kalemde süpürürüz. Neymiş, Türkiye orada demografiyi değiştirirmiş.

Bugün içimizde PKK'nın sözcülüğünü yapan partinin sesi çıkmadı. Yeni teknolojilerin önemi büyüktür. ABD’den istediğimiz zaman bize nasıl İHA’ları vermedikleri günleri unutacak değil. Bugün kendi evlatlarımızın yaptığı araçlarımız var"