Ekonomi

Soydan'dan Şimşek ve Erkan'ın yabancı yatırımcılarla toplantısının olumsuz geçtiğini yalanlayan İletişim Başkanlığı'na: Kaynağınız ne?

07 Ağustos 2023 08:18

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, ekonomi gazetecisi Barış Soydan’ın, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katıldığı ve JP Morgan tarafından düzenlenen yatırımcı toplantısının olumsuz geçtiğine dair yazıyı yalanladı. Soydan ise Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’ne “Kaynağınız ne?” şeklinde yanıt verdi.

Geçen cuma, ABD merkezli banka JP Morgan tarafından İstanbul’da düzenlenen yatırımcılar toplantısına Şimşek ile Erkan da katıldı. Toplantı basına kapalı gerçekleştirilirken, gazeteci Barış Soydan, toplantıda yabancı yatırımcıların, Şimşek ve Erkan’ın para politikasının “gevşek” bulduğunu belirtti.

Soydan, yazısında ayrıca, yüksek nobranlı faiz artışı yerine makroihtiyati tedbirler uygulanmasının yabancı yatırımcılar tarafından “hoş karşılanmadığını” vurguladı. Soydan, toplantıyı izlemek için giden bir editörün de “kaba” şekilde dışarı çıkarıldığını da kaydetti.

Bahse konu yazı sonrasında ise Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, söz konusu iddiaları yalanladı. Şimşek ve Erkan’ın açıklamaları hakkında yazılanların “asılsız” olduğu ve iddiaların “masa başında” kurgulandığı belirtilen açıklamada, iddiaların görüşmeyi “sabote” etme amaçlı olduğu vurgulandı.

"Sizin iddianızın kaynağı ne?"

Soydan ise yapılan yalanlama sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şöyle dedi:

“Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yabancı yatırımcılarla toplantıya dair yazımın doğru olmadığını iddia etmiş. Sn. Dezenformasyonla Mücadele M. benim yazım katılımcılara dayanıyor, sizin iddianızın kaynağı ne? Katılımcılar mı? Kaynaksız iddia=dezenformasyon. Syg.”