Spor

Southampton’da 'Fortnite' yasağı!

"Bu kesinlikle alkol ve uyuşturucu gibi bağımlılık yapan tehlikeli bir durum"

29 Mart 2019 18:20

İngiltere Premier Lig’de kalma mücadelesi veren Southampton’da futbolcuların oyun oynaması yasaklandı. Southampton Menajeri Ralph Hasenhuttl, son dönemin popüler oyunu Fortnite’a adeta bağımlı hale gelen futbolcular nedeniyle kampta internet erişimini durdurdu.

Futbolcuların günde yaklaşık 13 saat oyun oynamalarından şikayet eden Ralph Hasenhuttl, kamp yapılan otellerde bundan sonra wi-fi bağlantısının kesilmesine karar verdi. Hasenhuttl, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Bu kesinlikle alkol ve uyuşturucu gibi bağımlılık yapan tehlikeli bir durum. Ben de futbolcularımı bundan korumalıyım” dedi.

“Bu tür bağımlılıklara hepimizin karşı gelmesi gerekiyor” diyen Hasenhuttl “Ben de bunu yapıyorum. Aynı sıkıntıyla daha önce de karşılaştım. Futbolcular maçtan önce saat sabaha karşı üçe kadar oyun oynuyorlar. Bu hafife alınmaması gereken bir problem. Futbolcuları korumamız gerekiyor. Bunu oyun başında çok fazla vakit geçirmelerini önleyerek yapabiliriz. Bundan sonra otelde wi-fi bağlantısını kestik. Böylece artık saatlerce oyun oynayamayacaklar” ifadelerini kullandı.

İnternette oyun oynamanın hükümetler tarafından problem olarak görülmediği için çözümü kendilerinin bulması gerektiğinin altını çizen Hasenhuttl “Eğer bu tıpta hastalık olarak tanımlanırsa, hükümetler de bu soruna çare bulmanın yollarını ararlar. Mesela bir oyunu üç saatten fazla oynadığınız zaman kısıtlama getirilebilir. Böylece gençlerin saatlerce aynı oyunun başında zaman geçirmeleri engellenebilir” dedi.

Hasenhuttl, benzer bir problemi eski takımı Leipzig’de yaşamış ve aynı yönteme başvurmuştu.