Gündem

Sosyal medyada 'mafya hizmeti' reklamı yapan kişi tutuklandı

Kejanlı, daha önce Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde belediye başkanlığı için AKP’den aday adayı olmuştu

01 Ekim 2020 19:11

Sosyal medyadan yayınladığı video ile 'mafya hizmeti' reklamı yapan ve gözaltına alınan Hamit Aslanalp tutuklandı.

Yerel seçimlerde Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde belediye başkanlığı için AKP’den aday adayı olan Aslanalp, TikTok'ta yayınladığı videoda, parasını kaptıranların ve işini mahkemede çözemeyenlerin kendisine başvurabileceğini söylemişti.

Hamit Aslanalp, "Çaresiz kalan mahkeme yollarında sürünen insanlara sesleniyorum. Tek bir adres vardır oda Baran Kejanlı. Her türlü kardeşlerimin yanında olurum. Ne gerekiyorsa onu da yaparız" diye seslenmişti. 

Gözaltına alınan Hamit Aslanalp, ifadesi alınmak üzere Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı nöbetçi sulh ceza hakimliğince "halkı kanunlara uymamaya teşvik" suçundan tutuklandı.

Twitter hesabında sürekli AKP ve Recep Tayyip Erdoğan'ı öven Hamit Aslanalp'ın BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Erdoğan ve AKP’li birçok isimle de fotoğrafları bulunuyor. Öte yandan Aslanalp, daha önce Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde belediye başkanlığı için AKP’den aday adayı olmuştu

TIKLAYIN - AKP’den aday adayı olan isim TikTok'ta böyle 'reklam' yaptı: Parasını kaptıran, mahkeme yollarında sürünenlere sesleniyorum, ne gerekiyorsa yaparız