Gündem

Son 7 yıldır aynı isim alıyor: Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi

29 Ağustos 2023 09:40

Bu yıl 58’incisi 8-15 Ekim arasında düzenlenecek olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun organizasyon ihalesini iktidara yakın bir isim aldı. 

Cevat Olçok'un sahibi olduğu Ceo Event Medya Şirketi, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, Tur’a dair yeni bir sözleşme imzaladığını duyurdu.

Söz konusu açıklamada, “Türkiye Bisiklet Federasyonu ile 8-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 2023 yılı 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun organizasyonu içim 198 milyon 500 bin TL+KDV tutarında hizmet sözleşmesi imzalanmıştır” denildi. 

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Olçok’un şirketi, 2016'dan beri Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun organizasyon ihalesini alıyor. Firmaya geçen yılki Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu için 47 milyon TL, 2021'de düzenlenen Bisiklet Turu için ise 24 milyon TL’lik ödeme yapılmıştı. Cevat Olçok, aynı zamanda da AKP’nin reklam danışmanı olan ve 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde hayatını kaybeden Erol Olçok'un kardeşi.  

Olçoklar, AKP’nin ismini, logosunu, sloganlarını bulmuş ve partinin kurumsal kimlik çalışmalarında etkili olmuştu. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın kurduğu T3 Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın organize ettiği TEKNOFEST’in organizasyon işi de Cevat Olçok’a verilmişti.