Gündem

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun ölümüne sebep olduğu kuryenin eşi, Müge Anlı’nın programına kabul edilmemiş

12 Aralık 2023 08:38

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmut’un oğlu Hassan Şeyh Mahmut’un çarparak hayatını kaybetmesine sebep olduğu motokurye Yunus Emre Göçer’in eşi Öznur Göçer’in ATV’de yayımlanan “Müge Anlı ile Tatlı Sert” adlı programa başlarına gelen cinayetle ilgili başvurduğu ancak reddedildiği ortaya çıktı.

İstanbul’da 30 Kasım’da Avrasya Tüneli Aksaray çıkışında Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmut’un oğlu Hassan Şeyh Mahmut’un kullandığı otomobil, motokurye Yunus Emre Göçer’e arkadan çarptı. Kazada ağır yaralanan Göçer kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Göçer’e çarpan ve kazadan sonra olay yerinden kaçan Mahmut ise iddiaya göre polis tutanağında “Motokurye hatalı gösterildi” ve karakoldaki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Konuya ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda Somali cumhurbaşkanının oğlu Mahmut “asli kusurlu” bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Mahmut hakkında yakalama kararı verse de şüphelinin 2 Aralık’ta yurt dışına kaçtığı ortaya çıktı.

Konuyla ilgili tartışmalar sürerken dikkat çeken bir iddia daha gündeme geldi. Cumhuriyet’te yer alan habere göre, kazanın ardından Göçer’in ailesi olayı aydınlatabilmek için iktidara yakın yayın organı ATV’deki “Müge Anlı ile Tatlı Sert” programına başvuru yaptı. Ancak bu talepleri kabul edilmedi.

Konuya ilişkin motokurye Göçer’in eşi Öznur Göçer konuştu. “Konuyla ilgili başvuru yapmıştım. Ancak bana ‘Medyaya düşsün sizi kabul edeceğiz’ dediler. Olay görünür olmaya başladıktan sonra tekrar aradım ancak olayın ‘Taksirli bir kaza’ olduğunu ve bizi yayına kabul edemeyeceklerini söylediler” diyen Öznur Göçer, “Televizyon programının etkili olabileceğini düşündüm. Eşimle bazen biz de o programı izliyorduk. Görüntülere ulaşamadığımız için yardım istedik ancak ne yazık ki bu talebimiz kabul görmedi” ifadelerini kullandı.


TIKLAYIN - İddia: Nöbetçi savcıya kaza görüntüleri gönderildi, yine de Somali Cumhurbaşkanı’nın oğluna ilişkin kararı değişmedi

TIKLAYIN - Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun ölümüne sebep olduğu kuryenin eşi: Görüntüler ortaya çıkana kadar polis bize eşimin intihar ettiğini söyledi!

TIKLAYIN - İsmail Saymaz: Milliyetçi gençlere azılı haydut gibi muamele eden yargı, ne acıdır ki Somali Cumhurbaşkanı’nın katil ve yalancı oğlunun önüne yatıyor!