Gündem

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu hakkında istenen ceza belli oldu: Yunus Emre Göçer'i suçlamış!

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu hakkında "taksirle öldürme" suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı

26 Aralık 2023 16:50

İstanbul'da meydana gelen trafik kazasında motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud hakkında "taksirle öldürme" suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. İddianamede, Yunus Emre Göçer’in eşi Öznur Göçer’in şikâyetinden vazgeçtiği belirtildi.

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un kullandığı 06 CD 4581 plakalı otomobil, 30 Kasım'da Kennedy Caddesi, Avrasya Tüneli çıkışı Zeytinburnu istikametinde motokuryeye Yunus Emre Göçer'in (38) kullandığı motosiklete arkadan çarpmıştı. Kazada, ağır yaralanan Yunus Emre Göçer, kaldırıldığı hastanede 6 gün süren yaşam mücadelesini kaybetmişti. Hakkında yakalama kararı çıkarılan şüphelinin ise 2 Aralık'ta yurt dışına çıktığı tespit edilmişti. Adli Tıp Kurumu, yaptığı inçceleme sonucu, kazadaki asli kusurlunun Mohammed Hassan Shekh Mohamud olduğunu saptamıştı.

Hakkında yakalama kararı çıkarılan Hasan Seyh Mahmud’un oğlu Mohamed Hassan Shekh Mohamud hakkında “taksirle ölüme neden olma” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

İddianamede, Mohamud’un alkol muayenesinde 0.00 promil ölçüm yapıldığı, Göçer’in kanında da alkol, uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin bulunmadığının tespit edildiği kaydedildi. İddianamede ayrıca şüpheli Mohamud’un olaydan sonra emniyette alınan ifadesi ile kaza tespit tutanağı ve olaya ilişkin bilirkişi raporlarına da yer verildi.

Göçer'i suçlamış!

Hazırlanan iddianamede şüphelinin ifadesine de yer verildi. Şüpheli Mohamed Hassan Sheikh Mohamud’un ifadesinde kusurunun olmadığını söyleyerek, “Kaza motosiklet sürücüsünün dönüş olmayan yolda dönmeye çalışmasından dolayı meydana gelmiştir” dedi. Olay yeri tutanağı, bilirkişi raporu ve Adli Tıp Kurumu raporlarına yer verilen iddianamede, şüpheli Mohamed Hassan Sheikh Mohamud’un asli kusurlu olduğu belirtildi.

Öznur Geçer'in 20 Aralık'ta verdiği ifadeye göre şikâyeti bulunmuyor 

İddianamede, Yunus Emre Göçer’in eşi Öznur Göçer’in 13 Aralık ve 15 Aralık 2023 tarihli ifadesinde Mohamud’dan şikayetçi olduğu hatırlatıldı. Öznur Göçer’in 20 Aralık 2023’de verdiği ifadesinde ise “Bu aşamada herhangi bir şikayetinin bulunmadığını” söylediği kaydedildi.

Mohamud’un kusurlu eylemi ile Yunus Emre Göçer’in ölümüne sebebiyet verdiğinin kaydedildiği iddianamede, “taksirle ölüme neden olma” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Ne olmuştu?

Avrasya Tüneli'nin Aksaray çıkışında 30 Kasım'da meydana gelen kazada ağır yaralanan motokurye Yunus Emre Göçer, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu.

Zanlının kusur durumu için savcılıkça istenen bilirkişi raporunda, araç sürücüsünün "asli kusurlu" olduğu tespiti yer almıştı.

Raporda ifadesine yer verilen şüpheli ise Göçer'in kullandığı motosikletle bir anda sinyal vermeden frene basıp sağa dönüş yaptığını, kendisinin de frene bastığını ancak duramayıp motosiklete çarptığını belirtmişti.

Soruşturma kapsamında, araç sürücüsü Muhammed Hasan Şeyh Mahmud hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Öte yandan savcılık, kazaya ilişkin ilk kusur tespiti yaparak araç sürücüsü hakkında "kusursuzluk raporu" veren polisler ve sosyal medyada yer alan polis memurlarının Göçer'in eşini arayarak intihar ettiğini söylediği iddiasına ilişkin de resen soruşturma başlatmıştı. (AA)

TIKLAYIN - Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun motokuryenin ölümüne neden olduğu kazanın yeni görüntüleri ortaya çıktı