Medya

Soli Özel, yazılarıyla T24’te

Soli Özel, perşembe ve pazar günleri T24 okurlarının karşısına çıkacak

19 Eylül 2019 17:22

T24

Türkiye medyasının özellikle dış politika konusunda yazdığı analizleriyle öne çıkan ismi Soli Özel, yazılarını T24’te sürdürecek.

Soli Özel, perşembe ve pazar günleri yayımlanacak yazılarında gündemi yorumlayacak. Özel’in T24’teki ilk yazısı 22 Eylül Pazar günü çıkacak.

Soli Özel kimdir?

Soli Özel, Benningon Üniversitesi ekonomi bölümünü bitirdikten sonra, John Hopkins Üniversitesi Paul H. Nitze İleri Uluslararası Araştırmalar Okulu’nda uluslararası ilişkiler bölümünden yüksek lisans diploması aldı. Bernstein bursuyla Yale Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki Schell Center for Human Rights’ta çalışmalar yaptı, 2019 bahar döneminde aynı üniversitenin Siyasal Bilimler Fakültesi’nde misafir akademisyen olarak ders verdi.

Oxford ve AB Stratejik Çalışmalar Enstitüsü için araştırma çalışmaları yaptı. Harvard Üniversitesi Kennedy İdari Bilimler Okulu’nda “Diplomasi’nin Geleceği Programı”ndaki çalışmaları için Fisher Bursu aldı. Birçok farklı ülkede akademik çalışmalarda bulundu, SAIS, Washington Üniversitesi ve Northwestern Üniversitesi’nde dersler verdi. Berlin’deki Robert Bosch Akademisi’nde de çalışan, Paris’teki Institut Montaigne’de konuk profesörlük yapan Soli Özel’in, çok sayıda akademik yayında yayımlanmış makaleleri bulunuyor.

Geçmişte Sabah ve HaberTürk gazetelerinde köşe yazarlığı da yapan Soli Özel, halen Kadir Has Üniversitesi’nde ders veriyor.