Gündem

Sol Partili 20 vekilden Alman hükümetine Leyla Güven çağrısı

HDP Hakkâri Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Güven'in “Abdullah Öcalan’a dönük tecridin sonlandırılması” talebiyle başlattığı açlık grevi eylemi 143 gününde.

30 Mart 2019 13:58

Almanya’da Sol Partili 20 vekil,  “Abdullah Öcalan’a dönük tecridin sonlandırılması” talebiyle 143 gündür açlık grevi yapan HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven için Angela Merkel’in başbakanlığındaki federal hükümete ‘harekete geçin’ çağrısı yaptı.

HDP Hakkâri Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Güven'in “Abdullah Öcalan’a dönük tecridin sonlandırılması” talebiyle başlattığı açlık grevi eylemi 143 gününde. HDP milletvekilleri Dersim Dağ, Tayip Temel, Murat Sarısaç, Kandıra Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP milletvekili Selma Irmak, (DBP) Eş Başkanı Sebahat Tuncel ve çok sayıda tutuklunun aynı taleple başlattığı açlık grevi eylemi sürüyor. 

Dünyaca tanınan düşünür Slavoj Zizek ve Alman yönetmen Peter Ott, Aalborg Üniversitesi’nden Susi Meret, araştırmacı yazar Dr. Tove Skutnabb-Kangas ve Katalonya Özerk Yönetimi Parlamentosu eski üyesi Joaquim Arrufat Ibáñez'in ardından Güven'le ilgili bir çağrı da Alman Sol Partili 20 vekilden geldi. 

Gazete Karınca'da yer alan habere göre, aralarında partinin eş başkanı Bernd Riexinger’in de bulunduğu 20 vekilin imzaladığı çağrı metninde, Angela Merkel’in başbakanlığındaki federal hükümetin Türkiye’de yaşananlar karşısında tepkisiz kaldığına dikkat çekildi.

Metinde “Avrupa Konseyi’nin öncü ülkesi olarak Almanya, Türkiye’de cezaevlerinde hukuk devleti ilkelerinin uygulanmasını sağlayarak açlık grevcilerinin hayatını kurtarabilir. Artık ekonomik ilişkiler için değil, insanların hayatı için harekete geçin” ifadeleri yer aldı.

Bununla birlikte Norveç Dayanışma Grubu, Kızıl Parti yöneticileri, belediye başkanları ve Almanya Sol Parti milletvekili Hakan Taş’ın da aralarında bulunduğu bir heyetin, 143 gündür açlık grevi eyleminde olan Leyla Güven’i Diyarbakır’daki evinde ziyaret ettiği duyuruldu.