Gündem

Sokak köpeklerini kaçırmak için ses bombası atılacağı duyurulmuştu; Kilitbahir Köyü Muhtarı: Çok yanlış olduğunu anladık; kesinlikle böyle bir şey yapılmadı

04 Aralık 2019 13:53

T24

Çanakkale Kilitbahir Köyü Muhtarlığı, kahvehanelere Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'nca sokak köpeklerinin kaçırılması için sabah ve akşam saatlerinde torpil/ses bombası atılacağı duyurusunu astı. Duyuru, kısa sürede sosyal medyada eleştirilerin odağına oturdu. Konuya ilişkin T24'ün ulaştığı Kilitbahir Köyü Muhtarı Yaşar Demirci, söz konusu bilginin jandarmadan geldiğini ve yeni seçilen bir muhtar olduğunu söyleyerek, "Gelen bilgiyi ilan etmek zorunluluğumuz olduğunu düşündük. Acemiliğime geldi" dedi. Demirci, "Bilgi jandarmadan geldi, iş bizim başımıza patladı. Bunun çok yanlış olduğunu anladık. Bu konuda kesinlikle hiçbir uygulama yapmadık, yapmayacağız" ifadesini kullandı.

Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'nın dört yıl önce Eceabat Topzeytinlik Mevkiinde etrafı tellerle çevrili, kulübelerin de bulunduğu bir barınak inşa ettiği belirtilen Oda Tv haberinde, barınakta yaklaşık 150 sokak köpeğinin bulunduğu ve yapılan mama desteğinin kesilmesiyle barınağın tellerinin sökülerek köpeklerin doğaya salındığı iddiasına yer verilmişti. 

Alan Başkanlığı'nın, sokak köpeklerini korkutup kaçırmak için sabah ve akşam saatlerinde, muhtelif yer ve zamanlarda torpil/ses bombası atacağı duyuruldu. Kilitbahir köyü halkına hitaben yapılan duyuru tepki topladı. Bunun üzerine Kilitbahir Köyü Muhatrlığı tarafından resmî sosyal medya hesabı Facebook'ta konuya ilişkin bir açıklama paylaşıldı.

Açıklama şöyle:

Çevremiz ve köyümüzde bulunan sokak dostlarımızın zarar görmemesi adına sehven yapılmış köy kahvesinde asılmış duyuru halkımızın ikazlarıyla kaldırılmış konu hakkında herhangi bir iş işlem yapılmamıştır.

Gerek köyümüz gerekse de Tarihi Alan Başkanlığı'nın sokak dostlarımızın barınması ve doyurulması konusu hassasiyetle yapılmaktayken sosyal medyadan bilgi sahibi olmadan ve maksadını aşan eleştirileri anlayışla karşılayıp gerçekleri yansıtmayan açıklamalara itibar edilmemesini kamuoyuna saygı ile arz ederiz.