Gündem

Sokağa çıkma yasakları sırasında ölen oğlunun kemiklerini 7 yıl sonra torbada teslim alan baba konuştu: En büyük acıyı ‘Al oğlunun cenazesi’ dediklerinde yaşadık

Diyarbakır Barosu, Hakan Arslan’ın cenazesini 7 yıl sonra torba içinde ailesine veren savcıyı HSK'ya şikâyet etmişti

30 Ağustos 2022 16:29

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 2 Aralık 2015’te ilan edilen sokağa çıkma yasağı sırasında yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden Hakan Arslan’ın kemikleri, 7 yıl sonra babası Ali Rıza Arslan'a dün, torba içindeki kutuda teslim edildi. Baba Arslan, “Yedi yıldır yaşadığımız acıların en büyüğünü dün cenazeyi alırken yaşadık. ‘Al oğlunun cenazesi’ denilerek bana bir kutu teslim edildi” dedi. 

Medyascope’tan Ferit Aslan’a konuşan baba Arslan, oğlunun Sur’daki çatışmalar sırasında hayatını kaybettiğini ve aile olarak yedi yıldır büyük acılar yaşadıklarını söyledi. 

Baba Arslan, “ Oğlumuzun cenazesini önce bulamadık, sonra ise bir kutu içerisinde teslim aldık. Yedi yıldır yaşadığımız acıların en büyüğünü dün cenazeyi alırken yaşadık. 28 yaşındaki bir gencin cenazesinin kutu içerisinde ailesine teslim edilebileceği hangi kitapta yazıyor? ‘Al oğlunun cenazesi’ denilerek bana bir kutu teslim edildi. Allah’ın verdiği güç ile zor dayandım ve ayakta kaldım. Şu anda taziye kurduk ve taziyeleri kabul ederek yasımızı tutuyoruz” diye konuştu. 

Diyarbakır Barosu, Hakan Arslan’ın kemiklerini 7 yılın sonra bir torba içinde babası Ali Rıza Aslan’a teslim eden savcıyı Hakim ve Savcılar Kurulu'na (HSK) şikâyet etmişti.

TIKLAYIN - Diyarbakır Barosu, Hakan Arslan’ın cenazesini 7 yıl sonra torba içinde ailesine veren savcı hakkında HSK'ya başvurdu

Video: Mezapotamya Ajansı