Gündem

Slavoj Zizek: Leyla Güven'in talebini destekliyorum

HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven'in açlık grevi eyleminin 140 gününde

27 Mart 2019 13:24

HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven'in "Abdullah Öcalan'a yönelik tecridi protesto etmek için" başlattığı açıklık grevi eylemi 140 gününde.

Dünyaca tanınan düşünür Slavoj Zizek, Almanyalı yönetmen Peter Ott, Aalborg Üniversitesi’nden Susi Meret, araştırmacı yazar Dr. Tove Skutnabb-Kangas ve Katalonya Özerk Yönetimi Parlamentosu eski üyesi Joaquim Arrufat Ibáñez “tecridin sonlandırılması” için Ankara'ya çağrıda bulundu.

 Yeni Özgür Politika’dan Derviş Çimen’e konuşan Zizek “Leyla Güven’in ve dünya çapındaki binlerce insanın Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kalkması ve özgürlüğüne kavuşması taleplerini destekliyorum” dedi.

Zizek’in açıklaması şöyle:

“Bugün Türkiye’de demokrasinin varlığından söz etmek mümkün değil. Rejim yalnızca gaddar ve baskıcı olarak betimlenebilir. Türkiye’de barış, eşitlik ve özgürlük isteyenler için Kürtlerle diyalog kurmaktan başka bir alternatif de olmuyor.

Böyle bir diyaloğa engel olmanınsa yıkımdan ve daha çok acıdan başka bir getirisi olmaz. Bundan dolayı açlık grevindeki Leyla Güven’in ve dünya çapındaki binlerce insanın Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kalkması ve özgürlüğüne kavuşması taleplerini destekliyorum. Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kalkması ve yeni bir barış diyaloğunun başlaması Türkiye’ye bir bütün olarak demokrasi getirecektir.”

Zizek’in yanı sıra Almanyalı yönetmen Peter Ott, Aalborg Üniversitesi’nden Susi Meret, araştırmacı yazar Dr. Tove Skutnabb-Kangas ve Katalonya Özerk Yönetimi Parlamentosu eski üyesi Joaquim Arrufat Ibáñez de taleplerin karşılanması için Ankara’ya çağrıda bulundu.