Gündem

"Türkiye hainler ve vatanseverler diye ikiye bölünmüş, bekası seçim sonuçlarına kalmış, öylesine kırılgan bir ülke değildir"

Karar yazarı Taha Akyol, belediye seçimlerinin 'beka sorunu' odaklı ilerlemesinin sakıncalarına değindi

01 Mart 2019 11:47

Karar yazarı Taha Akyol, 31 Mart yerel seçime yaklaşırken siyasetin "beka" söylemini değerlendirdi. "Türkiye, hainler ve vatanseverler diye bölünmüş değil" diyen Akyol, "Türkiye, bekası seçim sonuçlarına kalmış, kırılgan bir ülke değildir" ifadesini kullandı. 

Akyol, "Siyasette hain söylemi" başlıklı (1 Mart 2019) yazısında 31 Mart Yerel Seçimi'nin "beka sorunu" sloganıyla yürütülmesini yorumladı.

Karar yazarı Akyol, Türkiye gibi tarihinde büyük kırılmalar yaşamış, bağımsızlığını büyük sıkıntılarla elde etmiş ülkelerin sorunlarını soğukkanlı ve rasyonel çözümler getirerek çözmekten ziyade 'büyük tehlike' alarmı ile hareket etme eğiliminde olduğuna işaret etti;  seçimin hainlere karşı vatan savaşı olmadığını vurguladı. Akyol, "Türkiye hainler ve vatanseverler diye ikiye bölünmüş, sosyolojik ve siyasi zemini böylesine parçalanmış, bekası seçim sonuçlarına kalmış, böylesine kırılgan bir ülke değildir." diye yazdı. 

Ülke sorunları üzerinden birbirini kutuplaştıran, kavga eden ülke olmak Türkiye'yi 'üçüncü dünya' ülkesi grubuna ekleyeceği uyarısında bulunan Akyol, "Türkiye'nin temel ihtiyacı, zihnen ve ruhen normalleşmektir kutuplaştırıcı söylemlerin ülkeye kazandıracağı bir şey yoktur" dedi.

Akyol'un yazısının tamamı için tıklayın