Spor

Sivasspor, Rıza Çalımbay'ı resmen açıkladı

06 Haziran 2019 16:20

Demir Grup Sivasspor, Teknik Direktör Rıza Çalımbay ile anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Sivasspor, Rıza Çalımbay'ın takımın başına getirildiğini resmen açıkladı. Çalımbay için yarın 4 Eylül Stadı'nda imza töreni düzenlenecek.

Resmi Twitter hesabından bir paylaşım yapan Sivasspor Kulübü, Rıza Çalımbay'ın takımın başına getirildiğini duyurdu.

2010-2013 yılları arasında Sivas ekibini çalıştıran tecrübeli teknik adam, yıllar sonra bir kez daha Yiğidolar'ın başına geçmiş oldu.

Kulüpten yapılan resmi açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Kulübümüz, futbol A takımımızın teknik direktörlük görevi için Rıza Çalımbay ile prensipte anlaşmaya vardı. 2019-2020 sezonu için çalışmalarına başlayan kulübümüz, Teknik Direktör Rıza Çalımbay ile anlaşmaya vardı. Rıza Çalımbay, 2010-2013 yılları arasında da kulübümüzde görev yapmıştı. Çalımbay, Demir Grup Sivasspor'umuzun başında ligde 98 (6'sı Süper Final), Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 16 karşılaşmada görev yaptı. Yiğidolarımız, bu maçların 43'ünden galibiyetle, 28'in beraberlikle, 43'ünden mağlubiyetle ayrıldı. Bu karşılaşmalarda rakip fileleri 166 kez havalandıran takımımız, kalesinde 168 gol gördü. Rıza Çalımbay'a kulübümüze yeniden hoşgeldin diyor, yeni görevinde önemli başarılara imza atacağına inandığımızı belirterek, sonsuz başarılar diliyoruz."