Gündem

Şişli'deki bir eczanenin veresiye defterini gören Akşener: Burada bile veresiye defteri var, vay be!

"İnsanlar SGK'dan ilaç aldıkları zaman para ödemek istemiyorlar"

07 Eylül 2022 23:03

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul'da esnafın sorunlarını dinledi. Akşener, Şişli’de ziyaret ettiği bir eczanenin veresiye defterini görünce, "Burası Şişli, burada bile veresiye defteri var. Vay be" dedi.

Meral Akşener, İstanbul'daki esnaf ziyaretlerine bugün Şişli ilçesinden başladı. Akşener, Şişli Mecidiyeköy'de ziyaret ettiği bir eczacıya işlerinin nasıl olduğunu sordu. Eczacı, "Çok zor bir süreçten geçiyoruz, ilaç bulmakta zorlanıyoruz. Umarım daha iyi olacak" diye konuştu.

Akşener'in, "Anadolu'da veresiye defteri görmüştüm, burada da var mı?" sorusuna eczacı, veresiye defterini göstererek, "Var tabii, çok uzun zamandır var. Müşterilerimiz sonuçta yüz yüze baktığımız insanlar, onlardan desteğimizi esirgemiyoruz" diye yanıt verdi.

"Şişli'de bile veresiye defteri var"

Şişli'deki bir eczanede veresiye defteri olmasına şaşırdığını belirten Akşener, "250 bin lira yazdırılmış defterler gördüm Anadolu'da. Ama burası Şişli. Burada bile veresiye defteri var. Vay be" dedi.

"İnsanlar SGK'dan ilaç aldıkları zaman para ödemek istemiyorlar"

Eczacı, Akşener'in "Alım gücü nasıl" sorusunu ise, "Alım gücü düşük. SGK'dan çıkan farklar, ilaç ücretleri, bunları defalarca anlatmak zorunda kalıyoruz. İnsanlar SGK'dan aldıkları zaman para ödemek istemiyorlar ama haliyle her seferinde bir ücret çıkıyor. Bu, işimizi daha da zorlaştırıyor" diye yanıtladı. (ANKA) 


" />