Gündem

Şişli'de doğalgaz borusu patladı, cadde trafiğe kapatıldı

10 Ağustos 2022 13:59

Şişli'de, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından yapılan alt yapı çalışması sırasında iş makinesi, doğalgaz ana dağıtım borusunu deldi. Delinmenin ardından, doğalgazın borudan basınçla çıkması çevrede paniğe neden oldu. Yetkililer, vanayı kapatarak gaz akışını keserken, tadilat yapılabilmesi için yaklaşık 45 dakika boyunca borudaki doğalgazın boşalması beklendi.

Gülbahar Mahallesi Galata Deresi Caddesi'nde saat 13.30'da İSKİ tarafından yürütülen 'Atık Su Bakım Onarım Çalışması' sırasında, asfalt kazıma için kullanılan iş makinesi, doğalgaz ana dağıtım borusunu deldi. Delinmenin ardından, doğalgazın borudan basınçla çıkması nedeniyle çevrede panik yaşandı. Boruyu delen operatör ise iş makinesiyle birlikte olay yerinden uzaklaştı. 

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve İGDAŞ ekipleri sevk edildi. Polis çevrede güvenlik önlemi alarak gaz sızıntısının yaşandığı bölgeyi araç ve yaya trafiğine kapattı. İGDAŞ görevlileri, vanayı kapatarak gaz akışını kesti. Tadilat yapılabilmesi için yaklaşık 45 dakika boyunca borudaki doğalgazın boşalması beklenildi. Biriken gazın tamamen boşalmasının ardından boru, ekipler tarafından tamir edildi. 

Doğalgazın borudan boşalması sırasında çıkan gürültü yüzünden cadde sakinleri evlerine ya da iş yerlerine kaçarken, bazı vatandaşlar ise merakla yaşanılanları izledi. Bazı vatandaşlar sızıntıyı cep telefonlarıyla kayıt altına alırken, bazıları da çıkan gürültü nedeniyle kulaklarını tıkamak zorunda kaldı. 

Caddede esnaflık yapan Tekin Cantemur "Kanalizasyon çalışması vardı. Kepçe çalışma yaparken takıldı. Patlama oldu zaten. Kepçe ondan sonra geri kaçtı, gitti. Sonra güvenlik önlemi alındı. Yarım saat oldu hâlâ gaz kaçağı devam ediyor" dedi.

İGDAŞ'tan Şişli'de delinen doğal gaz borusuyla ilgili açıklama

Şişli'de, alt yapı çalışması sırasında iş makinesi, doğal gaz ana dağıtım borusunu deldi ve delinmenin etkisiyle doğal gaz borusundan basınçla çıktı. Çevrede paniğe neden olan olayla ilgili İGDAŞ yazılı açıklama yaptı.

İGDAŞ konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "İstanbul, Şişli İlçesi Gülbahar Mahallesi Galata Deresi Caddesi'nde yapılan bir kazı çalışması sırasında doğalgaz çelik hattımıza hasar verilmiştir. Ekiplerimiz hemen olay yerine ulaşmış olup, doğal gaz vanalarını kapatarak hasar gören kısımdaki tamirin yapılabilmesi için öncelikle boru içindeki basınçlı gazın hızlı bir şekilde tahliyesini sağlamıştır. İGDAŞ ekipleri tarafından hasar noktasında çevre emniyeti alınmış, yol trafiğe kapatılmış, polis ve itfaiye ekiplerine haber verilmiştir. Şişli ve Kağıthane ilçelerinde toplamda 7 mahalle yapılan hızlı müdahale sonrası farklı noktalardan beslenerek abonelerimize doğal gaz arzı devam etmiş ve yaşanan durumdan abonelerimiz bu süreçte etkilenmemiştir" denildi. (DHA)