Politika

Sırrı Süreyya Önder'den tezkere görüşmelerinde Gergerlioğlu vurgusu: Azerbaycan'a asker gönderiyoruz, milletvekili gönderemiyoruz

16 Kasım 2023 01:30

Sırrı Süreyya Önder, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un, Azerbaycan ziyareti için davet ettiği HEDEP'li vekil Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun yurt dışı yasağı nedeniyle ziyarete katılamadığını söyledi. Önder, "Azerbaycan'a asker gönderebiliyoruz ama milletvekili gönderemiyoruz" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Azerbaycan'daki görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi görüşmesinde yurt dışına çıkış yasağı konulan milletvekillerinin durumu da gündem oldu.

HEDEP'li Meclis Başkanvekili Önder, "Azerbaycan'a asker gönderebiliyoruz ama milletvekili gönderemiyoruz" diyerek şunları söyledi:

"Sayın Numan Kurtulmuş önümüzdeki günlerde Azerbaycan'ı ziyaret edecek TÜRKPA toplantısı için, bizden de Sayın Ömer Faruk Gergerlioğlu'nu davet etti fakat hakkında yurt dışı çıkış yasağı var, o tahdit olan vekillerimizden. Keşke asker göndermekteki iştahımızı biraz vekillerimizi de göndermek konusunda şey etsek."