Gündem

Şırnak'taki maden ocaklarında iki yılda 14 işçi öldü

Önceki günkü göçükte mahsur kalan işçinin cenazesine ulaşıldı

26 Aralık 2019 19:22

Şırnak'ta önceki gün meydana gelen göçükte mahsur kalan Hasan İnal'ın cansız bedenine bu sabah ulaşıldı. Bu olayla birlikte gözlerin bir kez daha çevrildiği kömür ocaklarında son iki yılda 14 işçi yaşamını yitirdi, bir işçi ise yaralandı. 

MA'nın haberine göre Şırnak merkeze bağlı Üçkiraz (Nêvava) ve Kemerli (Gilindor) köyleri kırsalında bulunan bir kömür ocağında önceki gün meydana gelen göçükte mahsur kalan Hasan İnal adlı madencinin cansız bedenine bu sabah ulaşıldı. 
 
Söz konusu göçükle birlikte gözler bir kez daha bölgedeki madencilerin çalışma koşulları ve buna karşı alınan yetersiz önlemlere çevrildi. Özellikle kent merkezinde yaşayan binlerce ailenin ekmek kapısı olan ocaklarda, son yıllarda 10'u aşkın göçük ve iş kazası meydana geldi. Son iki yılda yaşanan göçük ve iş kazasında 14 işçi hayatını kaybetti, bir işçi de yaralandı. 

2 yılda 14 işçi yaşamını yitirdi

4 Ekim 2017: Kent merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan 1 No'lu Kömür Ocağı'nda meydana gelen göçükte, Mehmet İzer, Sevkan Üstün, Yılmaz Mağrur, Mesut Mağrur, Vedat Özden, Ramazan Uğur, Abdullah Kayaş ve Uğur Kabak yaşamını yitirdi. 
 
24 Kasım 2017: Şırnak’ın Silopi ilçesi Kösreli (Hesena) köyünde bulunan ocaktan çıkarılan kömürün yükleme sırasında iş makinesi devrildi ve Ferhat Kayaalp adlı işçi yaşamını yitirdi.
 
4 Aralık 2017: Kent merkezine bağlı Balveren beldesi ile Araköy köyü (Kiron) arasında bulunan kömür ocağında grizu patlaması meydana geldi. Abdurrahman Tunç (43) ve kardeşi Ömer Tunç (37) ile İdris İnan adlı işçiler patlamada hayatını kaybetti. 
 
11 Mayıs 2019: Kente bağlı Toptepe (Avgamasiya) köyüne yakın bir bölgede bir kömür ocağında meydana gelen göçükte Reşit Özcan adlı işçi yaşamını yitirdi, Kamil Sunar adlı işçi ise yaralandı. 
 
24 Aralık 2019: Şırnak merkeze bağlı Üçkiraz (Nêvava) ve Kemerli (Gilindor) köyleri kırsalında bulunan kömür ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan Hasan İnal adlı madenci yaşamını yitirdi.