Dünya

Sırbistan'da 8 kişinin öldürdüğü saldırının faili yakalandı

Sırbistan'da iki gün üst üste yaşanan silahlı saldırılarda 17 kişi öldü

05 Mayıs 2023 14:43

Sırbistan'ın Mladenovac kentinde perşembe günü gece saatlerinde bir araçtan otomatik tüfekle ateş açılması sonu 8 kişinin öldüğü 13 kişinin yaralandığı saldırının faili polis tarafından başlatılan operasyonda yakalandı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ismi açıklanmayan saldırgan U.B. Kragujevac kentinde yakalandı. Açıklamaya göre operasyona 600 polis katıldı.

Saldırıda yaralananların 23 yaşından küçük olduğu ve hastaneye kaldırılan iki kişinin durumunun kritik olduğu aktarıldı.

The Guardian'da yer alan habere göre, özel kuvvetler birimi, 21 yaşında olduğu tahmin edilen saldırganı yakalamak için Belgrad'ın yaklaşık 100 kilometre güneyindeki alana drone ve helikopter destekli bir operasyon yaptı.

İçişleri Bakanı Bratislav Gasic saldırıyı "terör eylemi" olarak adlandırmıştı.

İki gün önce 14 yaşındaki çocuk saldırı düzenlemişti

Sırbistan'da, çarşamba da Vladislav Ribnikar İlkokulu'nda, 7. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki K.K.'nın silahla gerçekleştirdiği saldırıda, sekizi çocuk, biri güvenlik görevlisi olmak üzere dokuz kişi hayatını kaybetmişti.

Ülkenin üst üste yaşadığı saldırılar sebebiyle ulusal yas ilan edildi.

Sırbistan Devlet Başkanı, Aleksandar Vucic ülkesinin yaşadığı saldırıları 2001'de Amerika'da yaşanan İkiz Kuleler saldırılarına benzeterek ülkesi için bu saldırılar kadar ciddi olduğunu açıklamıştı.