Spor

Paul McGrath: Sir Alex Ferguson, emekli olmam için 100 bin sterlin teklif etti

Paul McGrath, Aston Villa'daki dördüncü sezonunda Yılın Oyuncusu seçilmeyi başardı

22 Mart 2023 15:46

Premier Lig devi Manchester United ve İrlanda Milli Takımı'nın eski stoperi Paul McGrath, United'dan ayrılmadan önce Sir Alex Ferguson'ın kendisine futbolu bırakması için 100 bin pound teklif ettiğini açıkladı.

İngiliz basınından The Telegraph'a konuşan McGrath, İskoç teknik adamın Manchester United oyuncuları arasındaki alkol içme kültürünü bitirmek istediğini, bu sebeple takımın en fazla alkol tüketen oyuncusu olduğu için kendisini emekli olmaya teşvik ettiğini anlattı. Efsane çalıştırıcı ile arasında geçen konuşmayı aktaran eski futbolcu, "Beni odasına çağırdı ve sadece 'Futbolu bırakmanı istiyoruz' dedi. Emekli olmam ve İrlanda'ya dönmem için 100 bin pound ödemeye hazır olduklarını söyledi. Bu teklifi düşündüm çünkü o zaman 100 bin Pound büyük bir paraydı" şeklinde konuşan McGrath, teklifi reddettiğini belirtti.

Bryan Robson'la görüştü

O zamanki takım arkadaşları Kevin Moran ve Bryan Robson'la konuştuktan sonra futbol oynamaya devam etmeye karar verdiğini söyleyen Paul McGrath, Oyuncular Birliği'nin arkasında durduğunu ve Alex Ferguson'la görüştüğünü aktardı: "Kariyerimde hala bir şeyler yapabileceğimi düşündüğüm için emekli olmak istemedim. O dönem Oyuncular Birliği'ni temsilen Gordon Taylor, Sir Alex ile konuştu. Ona, 'Paul oynamaya devam edecek. Onu yedek bırakabilir, ceza verebilir, istediğini yapabilirsin. Ama o kariyerine devam edecek, burada ya da başka bir yerde...' dedi."

Bu konuşmadan sadece birkaç hafta sonra o dönemki Aston Villa Teknik Direktörü Graham Taylor, yıldız savunmacıyı aradı ve takımında görmek istediğini söyledi. 1989 yılında Villa'ya transfer olan Paul McGrath, burada kariyerini ayağa kaldırdı ve yedi sezonluk başarılı bir dönemin başlangıcını yaptı.

1993'te yılın oyuncusu seçildi

30 yaşında emekliliğin kıyısına gelen Paul McGrath, Aston Villa'daki dördüncü sezonunda (1993 senesinde) Yılın Oyuncusu seçilmeyi başardı. İrlandalı stoper, Premier League tarihinde bu ödüle layık görülen altı savunmacıdan biri oldu.

Paul McGrath, Manchester United formasıyla 1985 yılında FA Cup kazanırken, Aston Villa ile 1994 ve 1996'da İngiltere Lig Kupası'na uzanma başarısı gösterdi. Önemli bölümünü alkolizmle mücadele ederek geçirdiği kariyerinde 388 maça çıkan McGrath, İrlanda Milli Takım formasını da 83 kez giydi. (Milliyet)