Spor

Sir Alex Ferguson, Manchester United'a geri dönüyor

17 Kasım 2023 13:04

Manchester United'ın yüzde 25'ini almaya hazırlanan Jim Ratcliffe, kulüp yönetiminde değişiklik yapmaya hazırlanıyor. İngiliz ekibinin efsanesi Sir Alex Ferguson'ın yeni yönetime rehberlik etmesi beklenirken sportif direktör için de birçok aday listede yer alıyor.

İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United'da yaklaşık uzun süredir devam eden satış sürecinin ilk bölümü kısa süre içinde tamamlanacak.

Kulübün sahibi Glazer ailesi, geçtiğimiz yıl takımı satışa çıkardığını ve yeni yatırımcılar için de fırsatları değerlendirebileceklerini açıklamıştı.

Manchester United'ı satın almak için Katar Şeyhi Jassim bin Hammad al-Thani ve İngiliz iş insanı Jim Ratcliffe teklifte bulunmuştu.

İki isim de kulübün tamamını satın almak için başvuruda yapsa da teklifler yeterli bulunmadığı için reddedildi. Geçtiğimiz ay Şeyh Jassim satış sürecinin uzamasından dolayı teklifini çektiğini açıklarken İngiliz basınında yer alan haberlerde Jim Ratcliffe'in kulübün yüzde 25'lik hissesi için anlaşma sağladığı belirtildi.

Kulübün yeni sahiplik yapısının da kısa süre içinde duyurulması bekleniyor.

Jim Ratcliffe'in kulübe ortak olmasından sonra Futbol bölümünü yöneteceği ifade edildi. Anlaşma henüz resmiyet kazanmazken Manchester United'ın CEO'su Richard Arnold görevinden ayrıldı.

Alex Ferguson geri dönüyor

Takımın efsanelerinden Sir Alex Ferguson'ın Jim Ratcliffe'in kulübe ortak olmasından sonra yönetime danışmanlık vermesi bekleniyor.

Telegraph'ta yer alan haberde Ratcliffe'in yeni bir sportif direktörler anlaşma istediği ve takımın yönetimi konusunda Alex Ferguson'dan tavsiyeler alacağı kaydedildi. (NTV Spor)