Gündem

Sinop açıklarında yanan geminin kayıp kaptanı aranıyor

Büyük çapta hasar oluşan gemide, kurtarma planı halen netlik kazanmadı

22 Aralık 2022 12:04

Sinop açıklarında, Panama bayraklı, "Beata Alfa" isimli kuru yük gemisinde çıkan yangında alevlerden kurtulmak için denize atlayan ve kaybolan Mısırlı kaptan Hüsam Sabit’i arama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Bozburun açıklarında, önceki gün, Romanya'nın Constanta Limanı'ndan 18 Aralık'ta demir alarak Trabzon Limanı'na giden,  "Beata Alfa" isimli kuru yük gemisinde, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıkmıştı. 

İhbar üzerine yangına deniz polisi ile Sahil Güvenlik ekipleri, müdahale etti. Yaralanan ve dumandan etkilenen 13'ü Mısır uyruklu 16 kişilik mürettebat, balıkçı tekneleriyle limana taşındı, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası hastanelere kaldırıldı. Yangın, römorkörlerle kontrol altına alınıp söndürüldü.

Dört mürettebatın durumu ağır

Hastaneye sevk edilen yaralıların tedavileri sürerken, yoğun bakım ünitesindeki dört mürettebatın, durumunun ağır olduğu belirtildi. Yabancı uyruklu yaralıların, tamamlanan tedavileri sonrası ülkelerine gönderileceği öğrenildi.

Denize atlayan kaptan aranıyor

Yangında yaklaşık 15 mil sürüklenerek Gerze açıklarına ulaşan gemide, alevlerden kurtulmak için denize atlayarak kaybolan kaptan Mısırlı Hüsam Sabit için başlatılan arama çalışmaları devam ediyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube Müdürlüğü dalgıç polislerince havadan ve denizden sürdürülen aramalarda henüz kayıp kaptana dair bir ize ulaşılamadı.

İl Emniyet Müdürlüğü, dalgıç polislerince denizde sürdürülen kayıp kaptanı arama çalışmalarına ait görüntüler de paylaşıldı.

Büyük çapta hasar oluşan gemide, Samsun Liman Başkanlığı uzmanları ve şirket yetkililerinin, incelemelerinin sürdüğü, kurtarma planının ise netlik kazanmadığı belirtildi. Yangının çıkış nedeni ve hasar tespitine yönelik incelemelerin tamamlanması sonrası gemide, kurtarma planı devreye alınacak. (DHA)