Dünya

Singapur'dan Londra'ya giden Qantas uçağı, Azerbaycan'a acil iniş yaptı

23 Aralık 2022 11:19

T24 Dış Haberler

Singapur'dan Londra'ya uçan Qantas Havayolları'na ait bir uçak, kargo bölümünde duman olduğu şüphesiyle Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye iniş yaptı. 

QF1 numaralı uçuşun pilotlarının bir acil durum kodu kullandıktan sonra Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı'na güvenli şekilde iniş yaptığı belirtildi. Uçağı pistte acil durum ekipleri karşıladı. 

The Guardian'ın aktardığına göre, uçuş radarları, uçağın Singapur'dan havalandıktan sonra 9 saat havada kaldığını ve Gürcistan hava sahasında acil durum kodunu kullandıktan sonra 180 derecelik ani bir dönüş yaptığını gösteriyor. 

Avustralya ulusal havayolu Qantas'ın sözcüsü, karada yapılan ilk incelemelere göre kargo bölümünde duman olduğuna dair bir kanıt bulunamadığını ifade etti.

Açıklamada, "Uçak, pilotlara kargo bölümünde potansiyel olarak duman olduğuna dair alarm gönderdi. Bunun bir sensör hatası olduğu düşünülse de yine de güvenlik önlemi alarak pilotlar, Bakü'ye yönlendi. İlk incelemelerde kargo bölümünde duman olduğuna dair bir kanıt görmedik" denildi. 

Acil inişi, yerel saatle sabah 7.08'de yapan uçakta yaralı olmadığı belirtildi.

Qantas, mühendislerin incelemelerinin ardından uçağın yolculuğuna devam edeceğini belirtti.