Seçim 2023

Sinan Oğan: Suriyeli sığınmacıları gerekirse zorla göndereceğiz

20 Nisan 2023 09:08

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlerde büyük sürpriz yaşanacağını belirterek, "Hedefimiz yüzde 30'u aşmak. Oyumuzu daha da artırıp ikinci tura kalmak istiyoruz" diye konuştu.

Oğan, Suriyeli sığınmacıları gerekirse zorla göndereceklerini belirterek, "Hukuki olarak zorla göndereceğiz" diye konuştu.

Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, Habertürk'e konuk oldu. 

Oğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Oy aralığımız yüzde 7-9"

"Halk arasında giderek artan bir ilgi olduğunu görüyorum. Şu an 7-9 oranında oy oranımız var. Son düzlüğe girdiğimizde ipi göğüslemek istiyoruz. Kademeli bir artışı öngördük. Herşey planladığımız gibi gidiyor. Medya Muharrem Bey'i tüketti."

"Ekonomi politikası değişmek zorunda"

"Faiz sebep enflasyon sonuç diye bir şey yok. Bir ekonomist olarak böyle bir politikanın olmadığını bunun sayın Erdoğan tarafından ortaya atıldığını bu tezin başarısız olduğunu görüyorum. Sayın Erdoğan istişareden, meşveretten çok uzaklaştı. Yanında hiçbiri 'sayın Cumhurbaşkanı bu tezden vazgeç' diyemiyor. Türkiye yeniden faiz artırımına gidecek, yazıyorum buraya. Biz kazansak da Türkiye'de ekonomi politikası değişmek zorunda."

"Göçmenleri gerekirse zorla göndereceğiz"

"Sayın Cumhurbaşkanı ensar muhacir edebiyatı yapıyor. Sayın Kılıçdaroğlu gönüllü göndereceğiz diyor. Biz gerekirse zorla göndereceğiz. Hukuki olarak zorla göndereceğiz. Almanya'da kaçak Türk yakalandığında 'Lütfen ülkenize döner misiniz?' diyolar. Ne diyolar? Savaş bitti. Şu ana Suriyeli göçmenlere hastane, postane bedava. Biraz abartarak söylüyorum. Aynı şey Türkmen göçmenlere Afgan göçmenlere uygulanmıyor? Neden sığınmacılar her yerdeler? Sığınmacı sığınmacı kampında olur? ATA İttifakı ve Sinan Oğan 1 sene önce sığınmacıları göndereceğiz diyoruz"

"Seçim güvenliğini tartışmamız gerekiyor"

"CHP'lilere çağrıda bulunuyorum, bu işi, yabancı seçmen sayısını hafife almayın. Sayın Kılıçdaroğlu'na da söyledim. Bu konuda çalışmaların olduğunu söyledi. Açık yüreklilikle her türlü bilgi ve belgeyi paylaşabileceğini söyledi. Seçim sonuçlarını değiştirirse bu iş değiştirecek. Ortalama 2 milyon gri bir seçmen alanı var. Bir kısmının kim olduğu belli değil, bir kısmının yabancı olduğu var. Bir kısmı oy kullanamayacak.

Parmak boyasını geri getirirseniz bu endişelerimiz ciddi şekilde giderilecek. Sayın Erdoğan sahada gördüğüm bu seçimi kaybediyor. Sahadaki gözlemim, yaptığımız araştırmalar sayın Erdoğan'ın kaybettiğini gösteriyor. Ama sayın Erdoğan çok rahat. Tamamen kanaatimi söylüyorum, seçim güvenliği meselesi seçim sonuçlarını doğrudan etkileyecek. Seçim güvenliğini tartışın, herkes seçim güvenliğine odaklansın.
"

"İstanbul Sözleşmesi'ne tarafım"

"Kadının beyanı üzerine yürüyen sistem var. Bu iyi niyetli yaklaşım. Kötü niyetli birisi bunu kullanabilir. Ben İstanbul Sözleşmesi'ne tarafım. Kadın haklarına tarafım. Her türlü şiddetin karşısındayım; ancak beyan meselesini bir miktar dengelemek lazım. Bazen iftira atılabiliyor. Erkek kendini anlatana kadar 6 ay hapiste kalıyor. Buna adaletli çözüm bulmak zorundayız. Kadınları incitmeden, haklarına halel getirmeden hukuk içerisinde bir çözüm bulabileceğimiz kanaatindeyim."