Gündem

Sinan Oğan, ABD medyasına konuştu: Seçmenimiz biz kimi desteklersek ona oy verir

16 Mayıs 2023 15:10

T24 Dış Haberler

14 Mayıs'taki cumhurbaşkanı seçimlerinde yüzde 5,17 oranında oy alan ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, seçmenlerinin kendi desteklediği adaya oy vereceğini düşündüğünü belirtti.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde ne Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Tayyip Erdoğan, ne de Millet İttifakı Adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 50+1 sınırına ulaşamamasıyla, Oğan'ın destekçilerinin ikinci turda kime destek vereceği önem kazandı. 

Pazartesi günü CNN International'a konuşan Oğan, kendisine oy verenlerin kendisine bağlı olduğunu düşündüğünü ifade etti. Oğan, "Tabii ki biz nereye gidersek bizimle hareket ederler. Erdoğan İslamcı adaydı, Kılıçdaroğlu da solcu. Bize oy verenler ise Atatürkçüler. Bu yüzden onların oyunu aldık" dedi.

Sunucu Becky Anderson, "Erdoğan'a destek verecek misiniz?" diye sorduğunda ise Oğan, "Biz bunu istişare ve danışmayla yapacağız. Ata İttifakı'nda 4 parti var. Erdoğan da olabilir Kılıçdaroğlu da. Henüz bir karar vermedik" yanıtını verdi.

Oğan bir kez daha şartları arasında, "Terör örgütleriyle mücadele edilmesi, göçmenlerin geri gönderilmesi, Anayasası'nın ilk dört maddesinin değişmemesinin olduğunu" ifade etti.

"İki ittifakta da Kürt partileri var. Bu iki tarafı da desteklemeyeceğiniz anlamına mı geliyor?" diye sorulduğunda ise Oğan, "Kürt partileri demek doğru değil. Bunlar terörle arasına temas koymayan partiler. Bahsettiğiniz partilere destek vereceğiz diye bir şey yok" ifadelerini kullandı.

Göçmenlerin zorla gönderilmesinin uluslararası hukuka aykırı olduğu söylendiğinde ise Oğan, "Amerikan polisi bir Türk kaçak yakalandığı zaman ne yapıyorsa biz de aynısını yapacağız. Amerikan polisinin yaptığı ne kadar demokratikse bizimkisi de o kadar demokratik.  Veya Amerika'nın Meksikalıları geri göndermek için yaptıkları neyse, biz de Afganlar ve Suriyeliler için aynısını yapacağız" dedi.