Gündem

Sina Koloğlu: Prof. Dr. Naci Görür'ün söyledikleri 'ekrandaki deprem üzerine yorum karmaşasının da'  bir belgesi oldu

15 Şubat 2023 16:15

Yazar-müzisyen Sina Koloğlu, "Candaş Tolga'nın TV 100'de 'Bunu da Konuşalım' programında Prof. Dr. Naci Görür'ün söyledikleri, 'ekrandaki deprem üzerine yorum karmaşasının da'  bir belgesi oldu" değerlendirmesini yaptı. 

Koloğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Marmara Denizi'nde 7'nin üstünde deprem yaratabilecek iki fay hattı değil, dört fay hattı var' Prof. Dr. Cenk Yaltırık böyle demiş. Candaş, hocaya sordu bunu. 'Cenk yetenekli çalışkandır. Benim öğrencim, asistanım ve doçentim oldu. Çok sevdiğim bir arkadaştır. Ben onu kırmadan tavsiyem, 'Sen bu tür şeyleri bilim adamları ile akademisyenle tartış. Halk orda iki tane mi, beş tane mi var, onu ilgilendirmiyor. Medyada bunları konuşmayın' dedi. 'Böyle bir risk var mı?' gelen soru. Hoca; kısaca anlattı ve 'Yok öyle bir şey. İşte halk da, anlamıyor onun için bunları konuşmanın gereği yok' dedi. 'Cem Yaltırık dedi ki' durumu bitmedi. Prof. Yaltırık'ın bir başka iddiası. Özetle, Beşiktaş'ı deprem fazla vurmayacak demiş Cenk hoca." 

Koloğlu, "Naci Görür; 'Son derece tehlikeli bir söylem. Belki tecrübesizliğinden böyle söylemler ediyor. Gereği yok. Beni dinlerse, yapmasın'. Anlaşılan, Prof. Cenk Yaltırık'ın söyledikleri epey tartışma yaratmış sosyal medyada, Candaş Tolga Işık devam ediyor konuya. Bu sefer konu başlığı; AFAD ve İBB değerlerine dayanarak yapılan bütün yeni binalar riskli çünkü, kullandıkları fay haritası ve tarihsel ilişkiler büyük bir soru işareti! Hoca artık ne desin; 'Böyle bir şeyi, keşke söylememiş olsaydı'... Kim haklı, kim haksız durumu değil. Ekranda, deprem ile ilgili neler söylenmeli, nasıl söylenmeli üzerine çarpıcı bir örnekti yaşanan" dedi.