Gündem

Sina Koloğlu: Ben Bu Cihana Sığmazam dizisindeki SİHA ayrıntısı 

07 Eylül 2023 13:23

Gazeteci-müzisyen Sina Koloğlu, Ben Bu Cihana Sığmazam dizisindeki SİHA ayrıntısına dikkati çekti.

Koloğlu, dizisinin baş rol oyuncularından Oktay Kaynarca’nın konuya ilişkin, “Biz geçen sene olduğu gibi bu sezon da 'yurt dışı temelli güçlerin ülke üzerindeki planları her yönden uygulanacaktır' diyoruz. Türkiye artık SİHA üretmiyor. Her türlü silah üretiminde, önemli noktalara gelindi. Ve ihraç da etmeye başladık. 'Bu silahları bizden satın alanlar bir gün, bize karşı kullanabilir mi?' sorusu önemli. Buna dair bir kurgu, dizideki” açıklamasını aktardı.

Sina Koloğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı şöyle:

Dizinin yeni sezon fragmanı yayınlandı. 'Sondaj gemimize saldırmak isteyenler, SİHA'lar bizim sattıklarımızdı'. Cezayir Türk (Oktay Kaynarca ) cevabı; 'Mesaj açık sizi sizin dünyaya sattığınız SİHA'lar ile vururuz.'...

Konuyu #OktayKaynarca'ya sordum. "Biz geçen sene olduğu gibi bu sezon da 'yurt dışı temelli güçlerin ülke üzerindeki planları her yönden uygulanacaktır' diyoruz. Türkiye artık SİHA üretmiyor. Her türlü silah üretiminde, önemli noktalara gelindi. Ve ihraç da etmeye başladık. 'Bu silahları bizden satın alanlar bir gün, bize karşı kullanabilir mi?' sorusu önemli. Buna dair bir kurgu, dizideki".