Spor

Sina Koloğlu, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın reyting sayılarını paylaştı: Biz hâlâ "sporu seven bir toplum" değiliz

"Kime sorsan 'Bizim kızları muhteşem izliyoruz' diyor. Ama rakamlar öyle söylemiyor"

08 Haziran 2022 13:53

Ünlü müzisyen Sina Koloğlu, FIVB Voleybol Milletler Ligi'nde mücadele eden A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın reyting sayılarını paylaştı. Koloğlu, TRT Spor'dan yayınlanan Türkiye-Çin maçının 450 bine yakın kişinin izlediğini belirtirken, Belçika mücadelesinin 600 bine yakın kişinin ilgi gösterdiğini aktardı.

Voleybol FIVB Kadınlar Milletler Ligi'nde ilk hafta müsabakaları 2 ülkede yapılan müsabakalarla tamamlandı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Ankara'da ev sahibi yaptığı müsabakalarda İtalya, Bulgaristan ve Belçika'yı yendi, Çin'e kaybetti. Milli takım 9 puanla ilk haftayı 4. sırada tamamladı.

Sosyal medya mecrası Instagram üzerinden A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın maçlarının reyting sayılarını paylaşan Sina Koloğlu, izlenmenin düşük olduğuna dikkati çekerek "Kime sorsan 'Bizim kızları muhteşem izliyoruz' diyor. Ama rakamlar öyle söylemiyor" dedi.

Koloğlu, paylaşımında şunları kaydetti:

"Sosyal medyada maçlar 'Trend Topic' oldu. Kime sorsan 'Bizim kızları muhteşem izliyoruz' diyor. Ama rakamlar öyle söylemiyor. Merak ettim bir duruma bakayım dedim. Kadınlar Voleybol Milletler Ligi karşılaşmaları TRT Spor'dan yayınlandı. Merakla beklenen maçımız Türkiye - Çin yüzde 1 bile değil reytingi. 450 bine yakın izleyici izlemiş bu maçı! Son maçımızı Belçika ile oynadık. Eh biraz ilgi artmış; yüzde 1'in üstünde. 600 bine yakın bir izleyici kitlesi ilgi göstermiş. Mesele 'Maçları TRT 1 yayınlasa izlenirdi' değil. Biz hala 'sporu seven bir toplum' değiliz"