Gündem

Silopi'de parmağının ucu kopan Roza bebek, 4 hastane dolaştı, Diyarbakır'da tedavi edildi

21 Mayıs 2024 08:04

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, 1 yaşındaki Roza İmrak’ın sağ elinin işaret parmağının uç kısmı, bisikletin zinciri arasında kalıp koptu. Ailesi, Silopi, Cizre ve ardından Şırnak Devlet hastanelerine götürdükleri kızlarıyla ilgilenilmediğini iddiasıyla çocuklarını Diyarbakır’a götürerek tedavi ettirdi. Anne Zelal İmrak Şırnak’taki hastanelerde istedikleri işlemlerin yapılmadığını ileri sürerek polise şikayette bulunurken, İl Sağlık Müdürlüğü de iddiaların asılsız olduğunu, hasta yakınlarının hastaneyi izinsiz terk ettiğini ileri sürdü.

Olay, 16 Mayıs’ta akşam saatlerinde Şehit Harunboy Mahallesi 822’nci Sokak’taki bir evde meydana geldi. Evinin bahçesindeki bisikletin yanına gelen Roza, oynamak istediği bisikletin zincirine parmağını kaptırdı. Çığlıklar üzerine yardımına koşan ailesi, Roza’yı kendi imkanlarıyla Silopi Devlet Hastanesi’ne götürdü.

İddiaya göre burada pansuman yapılıp, röntgeni çekilen Roza, plastik cerrahi doktoru bulunmadığı gerekçesiyle Cizre’ye yönlendirildi. Ailesinin daha sonra Cizre Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi’ne götürdüğü Roza, buradan da plastik cerrahi doktorunun olduğu Şırnak’a yönlendirildi.

112 Çağrı Merkezi ile yapılan görüşmenin ardından ambulansın 2,5 saatte yönlendirilip götürüleceğinin bilgisi üzerine aile, yine kendi imkanları ile Roza’yı Şırnak Devlet Hastanesi’ne götürdü. Şırnak’ta görevli nöbetçi doktor tarafından iletişime geçilen plastik cerrahın sonraki gün hastaneye geleceği iddiası üzerine aile, tekrar kendi imkanlarıyla Roza’yı Diyarbakır’a Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüp tedavi ettirdi.

Parmağının bir kısmının işlev görmediği için kesildiği ve daha sonra birleştirildiği Roza, tedavisinin ardından taburcu edildi. Ailesi, Şırnak’taki hastaneler hakkında şikayetçi oldu.(DHA)