Gündem

"Silah doğrulttuğu fakültede araştırma görevlisi yapıldı" iddiası

11 Ocak 2020 17:24

Hukuk Fakültesi öğrencisiyken sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafta Siyasal Bilgiler Fakültesine silah doğrultan Murat Anıl Varol’un, Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne asistan yapıldığı öne sürüldü.

Mülkiye Haber’den Nurettin Öztatar’ın haberine göre, Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü Ticaret Hukuk Anabilim Dalı’na alınan son asistan Murat Anıl Varol oldu. 1 Kasım 2019’da açıklanan sınav sonucuna göre, Varol sınavı birincilikle kazandı. Murat Anıl Varol’un adı, fakültenin resmi sitesine de eklendi ancak Murat Anıl Varol hakkında herhangi bir bilgiye yer verilmedi.

2017 yılı Ocak ayında hukuk fakültesi önünde bulunan ve adının Murat Anıl Varol olduğu bilinen bir Hukuk Fakültesi öğrencisi, silahını SBF’ye doğrulttuktan sonra çektirdiği fotoğrafını bir sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Söz konusu sosyal medya hesabı kapatılmış durumda. Gösterilen tepkiler sonrasında, 'silahlı gösterisi' nedeniyle Murat Anıl Varol hakkında soruşturma başlatılmıştı. Ancak soruşturmanın akıbeti bilinmiyor.

Fotoğrafın ortaya çıktığı dönem Eğitim Sen İşyeri Temsilcisi olan Dr. Dinçer Demirkent, üniversitenin mail grubuna bir yazı göndermişti. Demirkent yazıda şu ifadeleri kullanmıştı:

"Akit gibi gazeteler öğretim üyelerimizi kriminalize etti. Fakültemizin değerli öğretim üyeleri terör örgütleri ile iltisaklı sayılarak hiçbir gerekçe sunulmadan işlerinden atıldı. Barış bildirisine imza atan öğretim üyeleri her fırsatta masumiyet karinesine, akademik özgürlüklere, vicdana, insafa aykırı davranışlarla tehdit edildi.

Hakkında raporlar tuttuğumuz ve bir disiplin kurulu toplantısında Rektörlüğünüze ilettiğimiz provokasyonlarla öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz kriminalize edildi.

Aşağıdaki fotoğrafa bakın. O silahın çevrildiği yer haysiyetini korumaya çalışıyor. Eğer o silah patlarsa bunun sorumlusu Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni kriminalize eden herkes olacaktır."

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde 40 barış akademisyeni, 11 Ocak 2016’da kamuoyuna açıklanan  "Bu Suça Ortak Olmayacağız" başlıklı bildiri gerekçe gösterilerek, 1 Eylül 2016’dan başlayarak, fakülteden hukuk dışı bir biçimde OHAL KHK’leri ile uzaklaştırılmıştı.