Ekonomi

Siemens Türkiye, gelecek için bugünün dönüşümüne hız kazandırıyor

27 Mart 2023 16:00

Siemens Türkiye, şirketlerin dijital dönüşümünü hızlandırmak amacıyla, büyük ölçekliden, bağımsız yazılımcılara kadar birçok iş ortağının birden fazla dijital çözümünü bir araya getiren Siemens Xcelerator’ı sundu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre "www.siemens.com/xcelerator" üzerinden ulaşılabilen platform, altyapı, ulaşım hizmetleri, yiyecek-içecek, kimya, otomotiv, sağlık ve daha birçok kilit endüstriye yönelik, farklı iş ortaklarının, her ölçekten müşteri ihtiyaçlarına uygun çözümlerine ulaşma imkanı sunuyor. İş ortaklarının birlikte değer yaratmasını sağlayan bir ekosistem oluşturan bu platform, aynı zamanda gelecek için bugünün dönüşümüne de hız kazandırıyor.

60’ı aşkın iş ortağını bir araya getiren ve herkesin kullanımına açık şekilde, dijital olarak tasarlanan Siemens Xcelerator, sektör oyuncularının güçlerini birleştirmelerini sağlayan, çözümler sunan açık, esnek ve dijital bir ortak platform olma özelliği taşıyor.

Siemens Xcelerator’ın tanıtım toplantısında konuşan Siemens AG Strateji ve Teknoloji Başkanı Dr. Peter Koerte, “Günümüzde her şeyin hızını artıran dijitalleşme süreci, rekabeti de aynı hızda etkiledi. Bu süreçte basit çözümlere ihtiyacımız var. Siemens Xcelerator, dijitalleşmeye yönelik tüm çözümleri bir arada bulabileceğiniz bir platform. Bu platformda binlerce onaylı geliştirici, uygulama ve yüzlerce çözüm yer alıyor. Bu çözümler sayesinde maliyet ve zaman tasarrufu sağlanıyor; üretim, dijital dünyaya çok daha hızlı bir şekilde optimize ediliyor”

Siemens Xcelerator’ın Siemens için yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu söyleyen Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Dr. Hüseyin Gelis, “Siemens Türkiye olarak müşterilerimize değer yaratmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımızdan en önemlisi de Siemens Xcelerator oldu. Platformumuz, Siemens için yeni bir dönemi başlatıyor. Siemens Xcelerator, şirketlerin dijital çağda dönüşümlerini tamamlayacak ve sadece Siemens’in sunduğu çözümleri değil, ortaklarının ürünlerini de içeren bir ekosistem olacak. Bu ekosistemde sunulan tüm ürünler birbirleri ile bağlantılı hale gelecek ve bir pazar ortamında uzmanlar ile kullanıcılarının hayatlarını kolaylaştıracak. Teknolojik sistemler birbirleri ile konuşmaya başladığında verimlilik artacak” dedi.