Yaşam

Yer yer sis ve pus beklenirken, Türkiye'nin büyük bölümü güneşli olacak

Sıcaklık artışı kuzey ve iç bölgelerde 5-9, güney kesimlerde de 2-4 derece arasında olacak

11 Mart 2019 07:49

Yayımladığı tahminlerle yurdun birçok kesiminde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini ifade eden Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuzey ve iç bölgelerde artışın 5-9, güney kesimlerde de 2-4 derece arasında olacağını duyurdu.

Karadeniz'in doğu bölgeleri ve Doğu Anadolu'nun yüksek kesimleri için yaptığı çığ uyarısının haricinde birçok bölgede hava sıcaklıklarının artış göstereceğini ifade eden Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz bölgesi için ise akşam saatleri itibariyle yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, İskenderun Körfezi, Antalya, Mersin ve Burdur'un doğusu, Isparta'nın güney kesimleri ile sabah saatlerinde Artvin çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bulunduğu de belirtildi.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, güney kesimlerde mevsim normallerinin 2-4 derece, kuzey ve iç bölgelerde de 5-9 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz'e çığ uyarısı

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunun yüksek kesimlerinde eğimi fazla dik yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır. Çığ tehlikesine karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

İllere göre hava durumu

İSTANBUL 11°C, 19°C
Parçalı ve az bulutlu

ANKARA 4°C, 18°C
Parçalı az bulutlu, zamanla çok bulutlu

İZMİR 12°C, 21°C
Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA 11°C, 20°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu

ZONGULDAK 12°C, 19°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu

TRABZON 10°C, 16°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu

ERZURUM -9°C, 4°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu

ŞANLIURFA 7°C, 21°C
Parçalı çok bulutlu zamanla az bulutlu