Gündem

Sıcaklar rekor kırdı; klima kalmadı

17 Ağustos 2023 10:33

Afrika sıcaklarının etkisi altında olan Diyarbakır’da sıcaktan bunalan vatandaş klima satışlarını patlattı. Yoğun talep nedeniyle bayilerde klima kalmadı. Beyaz eşya sektörü geçen yıla oranla satışlarda yüzde 400’e varan artış yaşandığını dile getirdi.

Küresel ısınmanın etkisiyle son yılların rekor hava sıcaklığını yaşayan Türkiye’de Afrika sıcaklarının etkisi devam ediyor.

Amida Haber'in haberine göre; Cizre’de 49.1 olarak ölçülen termometreler Diyarbakır’da ise 45-47 derece arasında seyir ediyor. Bunaltıcı havanın etkisiyle gündüz vakitleri dışarı çıkmayan kent sakinleri akşam saatlerinde açık alan ve parklarda serinlemeye çalışıyor.

Diğer yandan sıcaklarla mücadale eden Diyarbakırlı vatandaşlar, klima ve vantilatöre yöneldi. Beyaz eşya sektörü, sıcak havanın etkisiyle klima satışlarında patlama yaşıyor.

"Yüzde 400 arttı"

Diyarbakır’a faaliyet gösteren bir klima satıcısı bayisi Kasım Peker, klima satışlarında ciddi bir artışın olduğunu söyledi.

Peker, geçen yıla oranla satışların yüzde 400 arttığını belirterek, "Geçen yıl bu vakitlere kadar toplam 100 adet klima sattık. Ama bu yıl adeta patlama yaşandı. Şuana kadar 400 klima sattık. Birçok firma stok sorunu yaşıyor. Stokların temini Eylül sonu. Fiyatlarda yüzde 25 artış var. Buna rağmen klima talebi oldukça fazla" dedi.

Bir başka bayi sahibi ise Kahraman Papatya ise Diyarbakır’da beyaz eşya ile birlikte müthiş bir pazar büyümesinin olduğunu söyledi.