EURO 2024

EURO 2024 | Shota Arveladze'den Türkiye-Gürcistan maçı yorumu: Türkiye durdurulamaz bir güç olabilir

16 Haziran 2024 21:57

Türk futbolunun yakından tanıdığı Gürcü Teknik Direktör Shota Arveladze, Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki Türkiye - Gürcistan maçı öncesi, "Eğer iyi günde olursa, durdurulmaz. Ne Gürcüler durdurur ne başka bir takım. Ama biraz ters olsa, bizim için acayip bir avantaj olabilir. Bu havayı bulan Türkiye Milli Takımı bence durdurulamaz bir güç olabilir" dedi.

EURO 2024'teki maç öncesi TRT Spor'a açıklamalarda bulunan Gürcü Teknik Direktör Shota Arveladze, A Milli Takım ile ilgili şunları söyledi: "Türkiye Milli Takım kadrosu, kaliteli ve karakteri, her turnuvayı kazanan, her turnuvada başarılı olan bir ekip olabilir. Ama tabii ki o sahnede, o günde, o havayı bulmak için özel günler oluyor. Bunu da gördük. Kalite, isimleri tartışılmaz. Orada ne tartışılabilir, bu heyecan ve bu havayı bulabilir mi milli takım? Bizim için bu avantaj olabilir, dezavantaj da bu. Eğer iyi günde olursa, durdurulmaz. Ne Gürcüler durdurur ne başka bir takım. Ama biraz ters olsa, bizim için acayip bir avantaj olabilir. Bu havayı bulan Türkiye Milli Takımı bence durdurulamaz bir güç olabilir."

Gürcistan Milli Takımı ile ilgili de değerlendirmelerden bulunan Shota Arveladze, "İyi liglerde oynayan bir ekip var şu anda. 12-15 sene geçti çok büyük liglerde oynamayan bir ekip vardı. Şu anda 3-4 kişi İtalya'da oynayan var. Fransa, İngiltere, İspanya'da oynayanlar var. İyi kaleci var. Dünyada ilk 5'e giren bir kaleci var. 40 milyon diyorlar. İyi tutan, iyi çalım atan, gol atan var" diye konuştu.