Gündem

SGDD'den açıklama: Zan altında bırakma çabasını kınıyoruz

13 Haziran 2019 17:54

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD), "İçişleri Bakanlığı, kendisiyle 'iltisaklı' derneği 'terörle iltisaklı' ilan etti" haberi üzerine bir açıklama yaptı. Dernek adına yapılan açıklamada, "SGDD'nin Türkiye'nin siyasi gündemini oluşturan konular içerisinde, belirsiz ifadelere dayalı olarak zan altında bırakılmaya çalışılmasını şiddetle kınıyoruz" denildi.

Derneğin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD), bağımsız, tarafsız ve kar amacı gütmeyen bir dernek olarak Türkiye'de yaşayan sığınmacı ve mültecilere yardım etmek amacıyla 1995 yılında Ankara'da kurulmuştur. SGDD olarak kurulduğumuz tarihten bu yana Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler kuruluşlarının yanı sıra kamu kurum ve kuruluşları ile koordinasyon içinde, sığınmacı ve mültecilerin karşılaştıkları sorunlara çözümler üretmek için çalışmalarımıza devam etmekteyiz. SGDD, Türkiye içinde ve yurt dışında, güvenilirlik, hesap verilebilirlik ve şeffaflık ilkeleri temelinde yalnızca kuruluş amacına hizmet ederek göç alanında Türkiye'yi uluslararası platformlarda başarıyla temsil eden, fark yaratan, örnek alınan ve takdir toplayan bir sivil toplum kuruluşudur.

"24 yıllık geçmişimiz süresince; Derneğimizin herhangi bir yöneticisi veya faaliyeti hakkında bir soruşturma, dava veya hatta iddia söz konusu olmamıştır. Bu çerçevede bahsi geçen haberde yer alan SGDD'ye yönelik iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.  Bugün dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ve bu alanda tarihi bir sorumluluk üstlenen ülkemizin içinden geçtiği zorlu süreçlerde, SGDD olarak göç alanında bugüne kadar olduğu gibi ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği ve uyum içerisinde katkı sunmaya devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.

"Son olarak, SGDD'nin Türkiye'nin siyasi gündemini oluşturan konular içerisinde, belirsiz ifadelere dayalı olarak zan altında bırakılmaya çalışılmasını şiddetle kınıyoruz. Bununla birlikte, kanıta dayalı bilgiler olmadan kamu kurumlarını yönlendirmeye çalışanların, Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarına vereceği zararların da göz önünde bulundurulmasını ve köklü kuruluşumuzu, çalışanlarını ve özverili çalışmalarını lekelemeye yönelik girişimlere itibar edilmemesini kamuoyundan rica ediyoruz."