Spor

Sezon başında sözleşmesini yenileyen Boffin, futbolu bırakıyor

12 Aralık 2022 11:58

Antalyaspor'da Nuri Şahin'in isteği ile sezon başında sözleşmesini uzatan Ruud Boffin'in futbolu bırakma kararı aldığı ileri sürüldü. Uzun yıllardır Antalyaspor'un file-bekçiliğini yapan  Boffin, Nuri Şahin'in en çok güvendiği isimlerden biriydi.

Sezon başında Nuri Şahin'in istediği üzerine Fraport TAV Antalyaspor ile olan sözleşmesini 1 yıl uzatan Ruud Boffin'den şaşırtıcı bir karar geldi. Ajansspor'un haberine göre, 7. haftada oynanan Adana Demirspor mücadelesinden bu yana forma giymeyen Belçikalı kaleci, futbolu bırakma kararı aldı.

Nuri Şahin, altı maçtır kadroya almadı

Son olarak 7. haftada oynanan Adana Demirspor mücadelesinde kaleyi koruyan ve sonrasında sakatlık geçiren Belçikalı kaleci, iki hafta sonra sağlığına kavuşmasına rağmen formasını bir daha giymedi.

Adana Demirspor maçının ardından Antalyaspor'un oynadığı dört Süper Lig, bir Türkiye Kupası ve iki hazırlık maçında sadece bir kez kadroya giren Boffin, jübile kararını kulüp yetkililerine de bildirdi.

Fesih görüşmeleri başladı

Boffin'in futbolu bırakma kararını, kulüp yetkililerine bildirmesinin ardından pazarlıklar da başladı. Kırmızı-Beyazlılardan birkaç aylık maaş alacağı bulunan Boffin ile bu ücretin düşürülmesi için görüşmeler devam ederken, son noktanın koyulmasının ardından sözleşmesi fesih edilecek.

158 maçta Antalyaspor kalesini korudu

2017-2018 sezonundan bu yana Antalyaspor formasını terleten Boffin, Kırmızı-Beyazlıların kadrosunda bulunan en eski futbolcu olarak dikkat çekiyor. Eskişehirspor'dan transfer edildikten sonra 158 maçta Antalyaspor kalesini koruyan Belçikalı, kalesinde 236 gol görürken, 44 kez de gol yemeden mücadeleyi tamamladı.

Gol sevinci yaşadı

Kariyerinde PSV Eindhoven, Maastricht, Venlo, West Ham, Eskişehirspor ve Antalyaspor formalarını giyen Boffin, 437 maçta görev alırken, Eskişehir formasıyla 1. Lig'de gol sevinci de yaşadı. Kalesinde 644 gol gören Boffin, 108 karşılaşmada ise, rakiplerine geçit vermedi. Başarılı eldiven, Süper Lig'de 268 maça çıkarak dikkat çekti.