Gündem

Şevket Çoruh'tan Bakan Karaismailoğlu'na Kanal İstanbul tepkisi: Rantın salyası bitmez

09 Haziran 2021 10:07

Ünlü oyuncu Şevket Çoruh, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun deniz salyası (müsilaj) ile ilgili açıklamalarına, sosyal medyadan tepki gösterdi. Çoruh, “Rantın salyası bitmez” dedi.

Çoruh, deniz salyasının çözümünü Kanal İstanbul projesinde gören Bakan Karaismailoğlu’nun açıklamalarına ilişkin olarak, “Rantın salyası bitmez” ifadesini kullandı.

Çoruh’un paylaşımı kısa sürede yüzlerce etkileşim aldı.

Ne olmuştu?

Çamlıca Kulesi'nde 24 TV tarafından düzenlenen özel programa konuk olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj (Deniz salyası) ve Kanal İstanbul projesi hakkında açıklamalar yapmış, Kanal İstanbul'un Marmara'daki deniz salyasını bitireceğini öne sürmüştü.

Bakan Karaismailoğlu, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bu da Marmara'daki su kalitesini artırıp deniz salyasını da bitirecek. Manipülasyonlar var; su kaynaklarının etkileneceği söyleniyor. Sazlıdere barajı İstanbul'un yüzde 2.8'ine denk geliyor. İstanbul'un su rezervine Kanal İstanbul ile Piriççik ve Kahramadere barajları ile daha fazla katkı sağlayacağız. Toplam maliyeti 15 milyar dolar. Üzerinde 6 köprü var; fiyata bunlar dahil, 5 yılda tamamlayacağız."

TIKLAYIN | İmamoğlu'ndan "Kanal İstanbul deniz salyasını bitirecek" diyen Bakan Karaismailoğlu'na yanıt: Herhalde rüyasında gördü

TIKLAYIN | Bakan Karaismailoğlu: Kanal İstanbul, Marmara'daki deniz salyasını bitirecek