Gündem

Sevda Noyan'ın "Atatürk'ün hatırasına hakaret" soruşturmasında takipsizlik kararı

Savcılık, Noyan hakkındaki soruşturmaya daha öncesinde de yetkisizlik kararı vermişti

24 Eylül 2020 11:30

Sevda Noyan hakkında 10 Kasım 2013 tarihinde Twitter'da yaptığı paylaşımda Atatürk'e alenen hakaret ettiği gerekçisi ile yürütülen soruşturma takipsizlikle sonuçlandı. Savcılık, Noyan hakkındaki soruşturmaya daha öncesinde de yetkisizlik kararı vermişti.

Sevda Noyan hakkında 10 Kasım 2013 tarihinde Twitter hesabında yaptığı paylaşım nedeni ile başlatılan soruşturma sonuçlandı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen takipsizlik kararında, şüphelinin 10 Kasım 2013 tarihinde kendi adıyla kullandığı Twitter hesabında, "Bugün putları kırma günü. Kendimize gelme günü. Bir ölümlü kuldan gel bizi kurtar diyenlere ibretle bakma günü. Bugün hep o gün..." yazıyı paylaştığı belirtildi.

Paylaşım sonrası şikayet üzerine Noyan hakkında, "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan başlatılan soruşturma, suçun unsurları oluşmadığı gerekçesi ile takipsizlikle sonuçlandı.

Sevda Noyan, Ülke TV'deki bir programda da 15 Temmuz darbe girişiminde istediklerini yapamadıklarını belirtmiş, “Bizim aile şöyle 50 kişiyi götürür. Biz bu konuda çok donanımlıyız maddi ve manevi olarak… Liderimizin yanındayız ve asla yedirmeyiz bu ülkede, onu söyleyeyim. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim hâlâ sitede böyle 3-5 var, benim listem hazır” demişti. 

TIKLAYIN: Sevda Noyan'ın "Atatürk'ün hatırasına hakaret" soruşturmasında yetkisizlik kararı