Gündem

Ses yalıtımlı odada çocukları yıllarca istismar eden Metin Şenay davasında karar çıktı

293 yıl 6 ay hapis cezası ve 1 milyon 687 bin 500 TL adli para cezasına çarptırıldı

04 Haziran 2024 17:39

Bağcılar'da, sucu dükkanının arka tarafına yaptırdığı ses yalıtımlı odada yıllarca çocukları istismar eden 60 yaşındaki Metin Şenay, 293 yıl 6 ay hapse çarptırıldı.

Şenay, İstanbul Bağcılar’daki dükkânında ses yalıtımlı bir odada çocuklara 10 yılı aşkın süre cinsel istismarda bulunmuş, istismar görüntülerini de video kayda almıştı. 

Cumhuriyet'ten Fahrettin Öztürk'ün haberine göre Bakırköy 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılan Şenay, mahkemedeki son sözünde, okulun önünden kaçırdığı mağdur çocuğa yönelik işlediği suçu tek başına üstlendiğini söyleyerek, mağdurun ve ailesinin herhangi bir kusuru ve sorumluluğunun olmadığını söyleyerek, "Ancak diğer mağdurlara ilişkin olarak mağdurların ve ailelerinin kusur ve sorumlulukları mevcuttur" dedi.

Bakırköy 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kapalılık ve gizlilik kararı bulunan dosyada mahkeme, hükmünü açıklarken basın mensuplarını duruşma salonuna aldı.

Kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanık  Şenay'ı 4 çocuğa karşı ayrı ayrı, "12 yaşını tamamlamamış çocuğa karşı nitelikli cinsel istismar", "Cebir, tehdit ve hile kullanarak çocuğu cinsel amaçla hürriyetinden yoksun kılma" ve "müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak" suçlarından  toplamda 293 yıl 6 ay hapis cezası ve 1 milyon 687 bin 500 TL adli para cezasına çarptırdı.

TIKLAYIN - Ses yalıtımlı odada yıllarca çocukları istismar eden Metin Şenay suçlamaları kabul etti