Gündem

SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey tutuklandı

Fotoğraf: Evrensel

05 Temmuz 2022 10:41

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanı Selma Atabey, 8 sendika yöneticisine  "örgüte üye olmak", "örgütü yönetmek" ve "örgüt propagandası yapmak" suçlamasıyla açılan dava kapsamında tutuklandı.

 Eski SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden’in tutuklu bulunduğu aralarında SES Eş Genel Başkanı Atabey’in de 8 sendika yöneticisinin “örgüte üye olmak”, “örgütü yönetmek” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla yargılandıkları davanın 2’nci duruşması, dün  Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya Avrupa Kamu Hizmeti Sendikaları Federasyonu’ndan (EPSU) bir grup temsilcinin yanı sıra, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, HDP Ankara İl Örgütü yöneticileri, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) eş genel başkan ve temsilcileri ile KESK’e bağlı sendika temsilcilerinin yanı sıra demokratik kitle örgütleri ile çok sayıda kişi katıldı. 

Atabey hakkında tutuklama kararı 

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, dosya tanıklarının dinlenmesi beklenen duruşmada, tanıklar getirilmezken, yargılanan sendikacılar ile avukatları beyanlarda bulundu. Beyanların ardından ara karar kuran mahkeme, tutuklu yargılanan Gönül Erden’in tutukluluk halinin devamı ile SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey’in tutuklanmasına karar verdi.

Mazeretli olduğu için duruşmaya katılamayan Atabey, hakkında verilen tutuklama kararının ardından tutuklandı.

Tutuksuz yargılanan sendika yöneticilerinin adli kontrol tedbirlerinin devamına karar veren mahkeme bir sonraki duruşmayı 3 Ekim’e erteledi.