Spor

Serdar Ali Çelikler'den Fenerbahçe'ye öneri: Yurt dışından kulüp satın alıp adını Fenerbahçe yapın ya da Avrupa Süper Ligi projesine katılın

21 Mart 2024 09:13

HaberTürk yazarı Serdar Ali Çelikler, Fenerbahçe'nin ligden çekilmenin de değerlendirileceği olağanüstü kongre kararını değerlendirdi. Çelikler, "Fenerbahçe kendisine sürekli eziyet eden bu sistemi taşımasın" diyen biri olarak alınan genel kurul kararını eleştirmiyorum. Her gün ölüneceğine bir gün ölmek tercih edilebilir" dedi. Fenerbahçe'ye öneride bulunan Çelikler, yönetimin yurt dışından bir kulüp alarak adını Fenerbahçe yapıp adil rekabete girebileceğini ve Avrupa Süper Ligi'ne katılabileceğini söyledi.

Fenerbahçe Yönetim Kurulu, Süper Lig'den çekilme dahil alınacak aksiyonları değerlendirmek üzere 2 Nisan'da çoğunluk sağlanmaması halinde ise 9 Nisan'da olağanüstü genel kurul toplantısı yapılmasını kararlaştırdı.

Konuyla ilgili görüşlerini aktaran Serdar Ali Çelikler, Fenerbahçe'nin ligden çekilmesi durumunda yaşanabilecek senaryolarla ilgili görüşlerini yazdı ve sarı-lacivertlilere önerilerde bulundu. 

TIKLAYIN - Serdar Ali Çelikler'den Galatasaray-Antalyaspor maçının yan hakemi Mustafa Savranlar'a: Karına sövseler "Buyur abi akşam ben getireyim" diyeceksin

Ligden çekilme durumunda yaşanabilecekleri yorumlayan Çelikler, "Ali Koç'un bahsettiği 'ligden çekilme' dediği uygulama aslında ardışık 2 maça çıkmamak ve küme düşmek. Çünkü ligden çekilirseniz amatör kümeden başlıyorsunuz. Ama bir sezonda 2 maça çıkmazsanız bir alt lige düşüyorsunuz. Sanırım Ali Bey'in söz ettiği oylama bu yönde bir karar için yapılacak. "Küme düşer bir sonraki sezon çıkarız" cümlesinin altında bu fikir var. Tabi böyle bir kararın uygulanmasının bir sürü yansıması olacaktır. Bir kere sistem çöker. Yayın ihalesi mücbir sebep gösterilerek iptal edilir. Kulüplerin yüzde 80'i batar. City Group başta olmak üzere yabancı yatırımcı ayağını keser. F.Bahçe madden büyük zarara uğrar. Bu işin borsa kısmı, devletle olan sözleşmeler kısmı muvazzalı olur. Ama her şeyi göze almış bir camia bu zararlara bakmaz. Açıkçası birçok yayınında ve yazısında "Fenerbahçe kendisine sürekli eziyet eden bu sistemi taşımasın" diyen biri olarak alınan genel kurul kararını eleştirmiyorum. Her gün ölüneceğine bir gün ölmek tercih edilebilir" dedi.

Sarı-lacivertli kulübe Avrupa'da kulüp satın alınıp adının Fenerbahçe yapılarak orada mücadele edilmesini öneren Çelikler, şunları söyledi:

"Lakin yine aynı yayın ve yazılarda daha farklı ve daha az zararlı 2 öneri daha sunmuştum.

1- Yurtdışından, özellikle Türk nüfusunun yoğun olduğu Almanya - Hollanda - İngiltere'den bir kulüp alıp adını Fenerbahçe yapıp oralarda adil rekabete girmek. Burada da yani kendisine eziyet edilen sistem içinde de daha küçük at rolünü üstlenmek. Türkiye liginde 8.lik ile 12.lik arasında mücadele edecek 2. bir takım kurarsınız ve "işte buradayım, benim size verebileceğim en çok bu kadar" dersiniz.

2- Bence Allah'ın bir lütfu olarak gelen Avrupa Süper Lig projesine katılmak. Yerel liglerin lokal rekabetler dışında önemi nedir? Avrupa kupalarına katılma hakkını elde edebilmek..

Süper Lig'e katılırsanız kendi lokal liginizde şampiyonluğa ya da ilk 4'e oynamanıza gerek yok. Kurucu ortak olarak şimdiden girerseniz eğer sürekli Süper Lig'de mücadele eden bir takım kurarsınız. Yedekleriniz hatta bir kaç A takım oyuncu takviyeli U21 takımınız yerel ligde mücadele eder. Böylece gelirlerinizden olmaz, hatta artırır size sistematik olarak karşı olan 'sistem'e de yine "işte buradayım, benim size verebileceğim en çok bu kadar" dersiniz.

Ha bu arada 'sistem' dediğiniz şey ila nihai sürmüyor. Devran hep döndü, yine dönecektir. O durumda kararınızı yeniden değerlendirirsiniz.

Genel kurul toplantısında 2 maça çıkmayarak küme düşme önerisinin yanı sıra bu iki önerinin de değerlendirilmesini öneriyorum."

Yazının tamamı için tıklayın...