Gündem

Şenyaşar ailesinden 2 kişinin katledildiği Suruç Devlet Hastanesi ile ilgili soruşturma dosyasında 10. savcı değişikliği

oruşturma dosyasıyla ilgili 4 yılı aşkın süredir “gizlilik kararı” bulunuyor

07 Eylül 2022 12:58

14 Haziran 2018 tarihinde, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki devlet hastanesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınlarının katlettiği Celal ve Esved Şenyaşar'ın soruşturma dosyasında 10’uncu savcı değişikliği gerçekleşti. Soruşturma dosyasıyla ilgili 4 yılı aşkın süredir “gizlilik kararı” bulunuyor.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 548’inci gününde. 

Esved Şenyaşar ve ve aynı gün dükkanlarında meydana gelen silahlı kavgada yaralanan oğlu Celal Şenyaşar'ın, Haziran 2018'de Suruç Devlet Hastanesi'nde AKP'li Yıldız'ın yakınlarının saldırısı sonucunda öldürülmeleri ile ilgili açılan soruşturmada aralarında AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Celal Yıldız ve  avukat olan yeğeni Osman Şah Yıldız’ın da bulunduğu 4 kişi  22 Nisan’da tutuklanmıştı.  

Mezopotamya Ajası’nda yer alan habere göre, dün dosyada yaşanan gelişmelere dair bilgi almak isteyen Ferit Şenyaşar ve avukatları Bülent Duran, 10’uncu kez dosya savcısının değiştiği bilgisini aldı. 4 yılı aşkın süredir davaya dönüştürülmeyen ve gizlilik kararı bulunan soruşturma dosyasında 10’uncu savcı değişikliği oldu.  

Şenyaşar ailesi sosyal medya hesaplarından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı etiketleyerek, “Urfa Adliye Sarayı tarihe geçmeye devam ediyor. Devletin kurumunda kameraların önünde bir insanlık suçu işlenmiştir. Davaya bakan 9. dosya savcısı gitti. 10. savcı geldi. Dava üzerinde gizlilik kararı devam ediyor” mesajı paylaştı.