Ekonomi

"Senenin Yıldız Kadınları", Yıldız Holding Kadın Platformu öncülüğünde düzenlenen ödül töreninde bir araya geldi

Törende, panelin yanı sıra Shine Together sosyal ağının lansmanı da gerçekleştirildi

15 Aralık 2022 13:30

Yıldız Holding Kadın Platformu'nun öncülüğünde düzenlenen ödül töreninde "Senenin Yıldız Kadınları" bir araya geldi. Ayrıca organizasyonda, ilham veren kadın hikayelerinin ve kadınların güçlenmesine yönelik örnek uygulamaların paylaşılacağı "Shine Together" (Birlikte Parlayalım) sosyal ağının lansmanı da gerçekleştirildi. 

Sene boyunca kadınların gelişimine ve fırsat eşitliğine yönelik projeleri hayata geçiren kadın çalışanların ödüllendirildiği tören, Yıldız Holding Kadın Platformu tarafından organize edildi. Ödüle layık görülen projelerden öne çıkanlar; Pladis'in "Liderlikte Kadın Ağı", Godiva'nın "Lady Godiva Girişimi", ŞOK Marketler'in "Şok'ta Ben de Varım", Kerevitaş'ın "Tarımın Kadın Yıldızları", Bizim Toptan'ın "Yetenekli Kadın İşgücünü Perakende ve Tüketici Malları Sektörüne Çekmek", Yıldız Ventures'in "Kadın Girişimciliğine Yatırım Programlarında Destek" ve Yıldız Holding'in "Kadın Çalışanlarına Yönelik Kariyer Gelişim Programları" oldular.

Senenin Yıldız Kadınları organizasyonunda ödüle layık görülen isimler ise şöyleydi; Pladis İnsan Kaynakları Başkanı Fulya Fraser, Pladis Kurumsal İletişim ve Kurumsal İlişkiler Lideri Anisa Missaghi, GODIVA Kurumsal İletişim Lideri Tara McTeague, ŞOK Marketler Pazarlama Direktörü Nilhan Gülbahçe, Yıldız Holding Türkiye İştirakleri Pazarlama Başkan Yardımcısı Verda Duysak, Kerevitaş CMO'su Gülizar Öcal, Bizim Toptan Kategori Müdürü Dilek Aygür Tekiner, Yıldız Ventures Yatırım Direktörü Ecem Altıok, Yıldız Holding İşveren Markası, Öğrenme ve Gelişim Müdürü Merve Koyuncu

Ayrıca etkinlik kapsamında bir panel de düzenlendi. Yıldız Holding Kadın Platformu Elçisi Begüm Mutuş, Psikiyatrist Dr. Gülseren Budayıcıoğlu, Avukat Prof. Nazan Moroğlu, STK Gönüllüsü Monik İpekel, panele katılan isimler arasında yer aldılar. 

"Fırsat eşitliği konusunda daha kurumsal ve organize bir yapı inşa ettik"

Yıldız Holding Kadın Platformu Elçisi Mutuş, "Kuruluşumuzdan bu yana tüm faaliyetlerimizde topluma örnek olmayı amaçlıyor ve özellikle fırsat eşitliği konusunda farkındalık sağlayacak her projeye büyük bir gönüllülükle dahil oluyoruz. Geçtiğimiz yıl Yıldız Holding Kadın Platformu'nun kuruluşunu gerçekleştirmiş ve fırsat eşitliği konusunda da daha kurumsal ve organize bir yapı inşa etmiştik. Bugün de Yıldız Holding'de fırsat eşitliği alanında gerçekleştirilen iyi uygulamaları ödüllendirmek adına Senenin Yıldız Kadınları ödül töreninde bir ara geldik. Hayata geçirdikleri örnek proje ve çalışmalarla bizlere ilham veren kadın çalışanlarımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. 

Açıklamalarının devamında ise Shine Together lansmanına değinen Mutuş, "Bu sosyal ağ aracılığı ile Türkiye'de mümkün olduğu kadar bireyi kadınların güçlendirilmesi hakkında bilgilendirmek, herkesin bu alanda bir adım atmasını sağlamak ve daha sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamak için çalışacağız" ifadelerini kullandı. 

Yıldız Holding Yönetim Kurulu'ndaki kadın üye oranı bir yılda yüzde 18'den yüzde 22'ye yükseldi

Kadınların iş hayatında daha fazla temsil edilmesi, üst yönetim ve kritik noktalarda daha fazla kadının görev almasının önündeki engelleri kaldırmayı amaçlayan Yıldız Holding Kadın Platformu; kadın çalışan oranı, kadın yönetici oranı, yönetim kurulunda kadın çalışan oranı, eşit işe eşit ücret oranı gibi kriterleri yeniden ele alarak, düzenlemeler getirmeyi amaçlıyor. Bu doğrultuda platformun faaliyete geçmesiyle beraber Yıldız Holding şirketlerinde Yönetim Kurulu'nda kadın üye oranı bir yıllık süre zarfında yüzde 18'den yüzde 22'ye yükseldi. Ayrıca holding şirketleri genelinde terfi alanların oranı ise yüzde 45'e tırmandı.