Dünya

Senatör Gillibrand 2020 Demokrat Parti başkan adaylığı yarışından çekildi; Trump, "Aslında korktuğum kişi oydu" dedi

29 Ağustos 2019 08:41

T24 Dış haberler

Demokrat Parti'nin 2020 başkan aday adaylarından New York Senatörü Kirsten Gillibrand, yarıştan çekildiğini ve ön seçimlere katılmayacağını açıkladı. 

Gillibrand sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Bugün başkanlık kampanyamı sona erdiriyorum. Bu ekiple ve başardıklarımızla gurur duyuyorum. Ancak nasıl en iyi şekilde hizmet edebileceğini bilmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Destekçilerimize: Size içtenlikle teşekkür ediyorum. Şimdi Trump'ı yenelim ve Senato'yu geri kazanalım" yazdı.

Demokrat New York senatörü paylaştığı videoda da, "İstediğimiz sonuç bu değildi. Bu yarışı kazanmak istiyorduk" dedi ama şu anda ülkesine yapabileceği en iyi hizmetin "Trump'ı yenmek için insanları bileştirmek" olduğunu dile getirdi.

Gillibrand ABD başkanlığına adaylığını ilk açıkladığında yarışta önemli bir rol oynaması beklenirken anketlerde düzenli olarak beklenenin altında destek aldı. Monmouth Üniversitesi tarafından yapılan son ankete göre Demokrat seçmenlerin yüzde birden azı Gillibrand'e destek veriyordu. Aynı ankete göre Demokrat parti ön seçim yarışında birinciliği yüzde 20 ile Vermont Senatörü Bernie Sanders ve Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren paylaşıyor. İkilinin hemen arkasında yüzde 19 ile eski başkan yardımcısı Joe Biden yer alıyor. 

ABD Başkanı Donald Trump Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Demokratlar için üzücü bir gün, Kirsten Gillibrand başkanlık ön seçiminden çekildi. Aslında gerçekten korktuğum kişinin o olduğunu anlamadıkları için mutluyum" yazdı.