Ekonomi

SemtPati Kurucusu İpek Kıraç'tan sahiplendirme çağrısı: Binlerce patili dostumuz, sorunlarla dolu bir dünyada hayatta kalmaya çalışıyor

"Hayatınızı henüz bir köpekle paylaşmıyor ama hayatınızda onlara bir yer açmak istiyorsanız, sizleri geçici bakımevlerinde bulunan bir köpeği sahiplenmeye davet ediyorum"

31 Temmuz 2022 13:01

Koç Topluluğu çalışanları ve aileleri, SemtPati Fest’te İBB’nin geçici bakımevlerinde kalan ve SemtPati uygulamasında sahiplenilmeyi bekleyen köpeklerle tanışma ve sahiplenme süreci hakkında yetkililerden detaylı bilgi edindi. 

Festivalde konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve SemtPati Kurucusu İpek Kıraç, “Ünlü bir yazarın da söylediği gibi bir köpeği sahiplenmek, belki dünyayı değiştirmeyecek, ama kesinlikle o bir köpek için dünya sonsuza dek değişecek. Hayatınızı henüz bir köpekle paylaşmıyor ama hayatınızda onlara bir yer açmak istiyorsanız, sizleri geçici bakımevlerinde bulunan bir köpeği sahiplenmeye davet ediyorum” dediKıraç ayrıca "Binlerce patili dostumuz, sağlık sorunları, trafik kazaları, barınma problemleri, şiddet, yetersiz ve kötü beslenmenin yol açtığı sorunlarla dolu bir dünyada hayatta kalmaya çalışıyor" diye konuştu.

"İBB'nin geçici bakımevlerinde yer alan 80'den fazla köpek dostumuzun yeni evlerine kavuşmasına vesile olduk"

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve SemtPati Kurucusu İpek Kıraç, Koç Topluluğu Spor Kulübü’nde düzenlenen festivalin açılış konuşmasında şunları söyledi:

Yaklaşık 2 yıl önce, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Gönüllüleri ile birlikte sokak hayvanlarıyla uyum, sevgi ve güven içinde bir yaşamın hayaliyle yola çıktık. Bu süreçte projemiz dostlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda evrilerek yoluna devam etti. Bundan 4 ay önce Mart ayında başlattığımız ‘Sahiplen İstanbul’ projesi kapsamındaki iş birliğimiz ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin geçici bakımevlerinde yer alan 80’den fazla köpek dostumuzun yeni evlerine kavuşmasına vesile olduk. Koç Topluluğu şirketlerimiz de İBB’nin geçici bakımevlerindeki 40’a yakın köpeği sahiplendi. Kısa sürede elde ettiğimiz sonuçlar bize umut veriyor. Elbette yolumuz uzun. Her patili dostumuzun ömürlük bir yuvası olana dek çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle İstanbul Büyükşehir Belediyemize ve İstanbul Gönüllüleri’ne bir kez daha teşekkür ediyorum” 

"Sokakta yaşayan canlılarımızın bir kısmı gönüllülerin ve mahallelilerin desteğiyle hayata tutunuyor"

Yaşadığımız bu kent sadece bizim değil, aynı zamanda patili dostlarımızın” diyerek konuşmasını sürdüren İpek Kıraç, şunları kaydetti:

Sokakta yaşayan canlılarımızın bir kısmı gönüllülerin ve mahallelilerin desteğiyle hayata tutunuyor ancak her biri bu şansa sahip değil. Binlerce patili dostumuz, sağlık sorunları, trafik kazaları, barınma problemleri, şiddet, yetersiz ve kötü beslenmenin yol açtığı sorunlarla dolu bir dünyada hayatta kalmaya çalışıyor. Bu sorunları çözebilmek için tek çare; devletin, yerel yönetimlerin, özel sektörün ve toplumun bir arada hareket etmesi. Bugün aramızda olan tüm Koç Topluluğu çalışanlarının, bu sorunun çözümünde bir görev üstlenmeye hazır olduğunu ve daha fazlasını başarma cesaretini taşıdığını görüyorum. Koç Topluluğu çalışanları ve şirketleri olarak, her birimiz bu dönüşümde kritik bir rol oynayacağız. Etkili iş birlikleri ile toplumsal dönüşümü hep birlikte başaracağımıza inanıyorum.