Gündem

Semiha Yıldırım: Dilek İmamoğlu'na çok teşekkür ederim

"Seçimin tekrarlanmasını biz çok istemedik"

12 Haziran 2019 13:21

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu'na teşekkür etti. 

Semiha Yıldırım, hakkında sosyal medyada yazılanlar için "Hiçbir suçum yokken çok üzdüler beni" derken kendisine sahip çıkan Dilek İmamoğlu'na da "Gerçekten çok teşekkür ediyorum" dedi.

Habertürk'ten Kübra Par'a konuşan Yıldırım'ın açıklamalarından bir kısım şöyle:

Seçimin tekrarlanmasını siz nasıl karşıladınız? Zor bir süreç miydi, sizde de duygusal yıpranma yarattı mı?

Seçimin tekrarlanmasını biz çok istemedik. Tüm oylar yeniden sayılsın istedik. Seçimin tekrar edilmesi hem seçmenimize hem bizlere eziyet. Hakikaten çok istemedik ama böyle karar verildi. Hayırlısı bakalım.

Semiha Hanım, son dönemde sosyal medyada sizinle ilgili yakışıksız söylemler oldu. Üzüldünüz mü, nasıl karşıladınız?

Beni çok suçladılar, çok rencide ettiler. Üç gün kendi telefonumu da evin telefonunu da açmadım. Herkes “Neden böyle yaptın, ne oldu?” diye sordu. “Hiçbir şey yok” dedim. Hiçbir şey yapmadım. Hiçbir suçum yokken çok üzdüler beni.

O dönem, Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu bu söylemlere tepki göstermişti: ‘Ben Sayın Semiha Yıldırım’ın fotoğrafına bakınca kendi annemi, kendi ablamı görüyorum. Hiç iyi niyetli bulmuyorum’ demişti. Onun bu sözleri karşısında ne düşünmüştünüz?

Gerçekten çok teşekkür ediyorum. Duygusuna, düşüncesine saygı duyuyorum. Hak etmediğimiz bir olayla karşı karşıya kalınca üzülüyoruz tabii. Bunun için basından biraz uzak duruyorum.

Dilek Hanım’la bir araya geldiniz mi?

Hayır, tanışmadık.