Gündem

Semiha Yıldırım'a hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Levent Özeren, tutuklandı

10 Temmuz 2020 22:06

Eski başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım ile ilgili, 2015 yılında "Sakın acile gitme, tedavi olmadan ölür görenler" ifadelerini kullanan ve gözaltına alınan İyi Partili Levent Özeren, tutuklandı.

İyi Partili, Özeren sosyal medya hesabında Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım için, "Sakın acile gitme, tedavi olmadan ölür görenler. 'Etik değil' diyene, böyle başa böyle tarak!" paylaşımında bulundu. Paylaşımın ardından tepki gördü. Özeren, Twitter'dan bir açıklama yaparak, "2015 yılına ait tweeti 'tüm samimiyetimle söylüyorum' attığımı hatırlamıyorum. O tarihlerde birkaç kez hesabım çalınmıştı. Her şartta böyle bir duruma sebep olmak beni çok üzdü. Başta Binali Bey ve değerli eşi olmak üzere, incinen herkesten, annelerden, kadınlardan özür dilerim" dedi. 

Paylaşımlarıyla ilgili olarak "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" ile "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla Osmangazi ilçesinde gözaltına alınan Özeren'in emniyetteki işlemleri tamamlandı.

İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Özeren tutuklandı.

Daha önce İyi Parti Bursa İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulunan Özeren, 2018 yılında yapılan seçimlerde aynı partiden milletvekili aday adayı olmuştu.