Politika

Selvi: Karamollaoğlu sadece Erdoğan’a karşı değil, Erbakan’ın davasına da karşı

30 Ekim 2023 07:58

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu için, "Temel Karamollaoğlu, Erbakan’ın davam dediği, desteklediği, ömrünü uğruna verdiği ne varsa ona karşı. Temel Karamollaoğlu sadece muhalif olduğu için Erdoğan’a karşı değil, aynı zamanda Erbakan’ın davasına da karşı" düşüncesini dile getirdi. 

Selvi, yazısında, AKP'nin Filistin mitingi için "şov" yorumunu yapan Karamollaoğlu hakkında şöyle dedi:

"Erbakan’ın davası Filistin davasıydı. İsrail’in Filistinlilere yönelik katliamlarına karşı sesini yükseltirdi. İsrail’in hedefinin Türkiye’nin topraklarının da içinde bulunduğu Arz-ı Mev’ûd olduğunu anlatırdı. Kudüs mitingleri düzenler, Mescid-i Aksa geceleri yapardı.

İsrail, Gazze’de yaptığı katliama karşı  İstanbul’da büyük Filistin mitingi düzenlendi. Milyonlarca insan Gazze’de zulmün durması için haykırdı. İsrail’i protesto mitinglerine, dünyada ilk kez bir devlet başkanı katıldı. Erdoğan’ın konuşması dünyada büyük ses getirdi.

Ancak yine bundan da Temel Karamollaoğlu rahatsız oldu. 'İktidarın Filistin mitingi düzenlemesi şov' dedi. İlahi Temel Karamollaoğlu, İsrail rahatsız oluyor da sen niye rahatsız oldun?"